Hlavní obsah

Fotbalistům Spartaku Moskva se po prohře v Samaře vzdálil titul

MOSKVA

Šance fotbalistů Spartaku Moskva na zisk mistrovského titulu v ruské lize se značně zmenšily po sobotní porážce 1:2 v Samaře. Dvě kola před koncem ztrácí Spartak bod na obhájce loňského prvenství z Kazaně, kteří přitom nastoupí ke svému utkání 28. kola až v neděli na stadiónu CSKA Moskva.

Článek

V základních sestavách se objevili domácí hráči Jiří Jarošík, Jan Koller i kapitán Spartaku Martin Jiránek a všichni odehráli celý zápas. Už po čtvrthodině měla Křídla sovětů dvoubrankový náskok, o který se ale přičinili především sami hosté.

Rakušan Stranzl, bránící Kollera, si dal v 11. minutě čistý vlastní gól, krátce nato si po dalším trestném kopu srazil míč do sítě i brankář Moskvanů Džanajev. Tato branka však byla nakonec připsána Bobjorovi. Spartak snížil až v nastaveném čase druhé půle, kdy se trefil brazilský záložník Alex.

Vítězství 2:1 v Rostově na Donu vychytal Saturnu Moskevská oblast český gólman Antonín Kinský. V boji o třetí místo, které znamená účast v kvalifikaci Ligy mistrů, si remízou 3:3 v Krasnodaru polepšil FK Moskva.

Ruská fotbalová liga - 28. kolo:
Chimki - Tomsk 1:3, Rostov na Donu - Saturn MO 1:2, Samara - Spartak Moskva 2:1, Krasnodar - FK Moskva 3:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.