Hlavní obsah

Rosický je už doma, Koller dál v péči lékařů

DORTMUND

Fotbalový záložník Borussie Dortmund a české reprezentace Tomáš Rosický se den po operaci slepého střeva vrátil domů. Jeho kolega Jan Koller však se zánětem průdušek v nemocnici v Bochumi zůstal.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Tomáše Rosického už propustili z nemocnice.

Článek

Rosický byl propuštěn po dopolední prohlídce operovaného místa. Pak už jen skočil do auta a ve společnosti klubového maséra spěchal do svého domu na dortmundského předměstí. Tam si nejméně týden ještě poleží. "Každopádně jsem rád, že jsem doma. Na vyndání stehů mám jít v průběhu příštího týdne a do té doby se moc pohybovat nemůžu," svěřil se ČTK fotbalista, který si ještě pár dnů musí počkat na vyhlášená jídla z maminčiny kuchyně. "Zatím můžu jen tekuté pokrmy, hlavně polévky," uvedl, že v jídle se musí omezovat jen částečně.

Úplně bez fotbalu každopádně být nehodlá. Již dnes bude na dálku držet palce svým spoluhráčům, kteří na půdě rakouské Austrie Vídeň zahájí Pohár UEFA. A večer bude v televizi sledovat část duelu Kaiserslauternu a Teplic. "Televize a internet. To je to, co mi zbývá. O to větší teď budu mít přehled o fotbalovém dění," usmál se Rosický.

Dvaadvacetiletý středopolař nezapomene v domácím ošetřování ani na spoluhráče Kollera. Bude s ním nadále v telefonickém kontaktu. Stihl zavolat i jinému na nemocniční lůžko upoutanému kolegovi - Milanu Barošovi. "Raději bych se ale s nimi znovu setkal na trávníku," povzdychl si, že ho nynější herní pauza zrovna netěší.

Kollerovi nařídili lékaři absolutní klid. "Jan musí minimálně do konce týdne odpočívat," cituje klubového doktora Markuse Brauna internetová stránka planetfootball.com. "Pak uvidíme, jak zabere léčba a podle toho se rozhodneme," dodal.

Reklama

Související témata: