Hlavní obsah

Manchester už nechce Ljajiče, Partizan se milionů nedočká

BĚLEHRAD

Manchester United se rozhodl neangažovat mladého srbského fotbalistu Adema Ljajiče z Partizanu Bělehrad, který se tím dostal do finanční tísně, protože s příjmem za přestup ve svém rozpočtu dopředu počítal. Kluby se na transakci dohodly už v lednu a podle agentury Reuters měl srbský mistr inkasovat za osmnáctiletého záložníka deset miliónů liber (284 miliónů korun).

Článek

Anglický šampión odstoupil od dohody kvůli tomu, že Ljajič by v lednu nedostal od britských úřadů pracovní povolení. "O peníze nejde, ale copak zaplatíte, když je možné, že ho pak nebudete moci postavit?" uvedl asistent trenéra United Mike Phelan.

Partizan bude muset přehodnotit své plány. "Je to pro nás velká finanční ztráta, z které nikdo v klubu nemá radost. Budeme muset v lednu prodat víc hráčů, než jsme chtěli," řekl ředitel klubu Ivan Tomič. "I Ljajič je zklamaný, ale jsem si jistý, že to rychle hodí za hlavu a ukáže svou cenu. Má před sebou skvělou budoucnost," dodal funkcionář Partizanu, který bojuje o třetí mistrovský titul za sebou. Zatím je v tabulce o bod za vedoucí Crvenou Zvezdou.

Reklama

Související témata: