Hlavní obsah

Besiktas má zájem o Robinha, City za něj nabízí 26 miliónů liber

LONDÝN

Brazilský útočník Robinho by se mohl stát spoluhráčem českých fotbalistů Tomáše Sivoka a Tomáše Zápotočného v Besiktasi Istanbul. Turecký klub podle listu The Guardian nabízí Manchesteru City za šestadvacetiletého útočníka 26 miliónů liber.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Brazilec Robinho (vpravo).

Článek

Besiktas chce za Robinha zaplatit nejprve 16 miliónů a pak dalších deset v několika splátkách. S bývalým hráčem Santosu a Realu Madrid se už prý vedení istanbulského celku dohodlo na čtyřleté smlouvě.

Robinho přišel do Anglie před dvěma lety za 32 miliónů liber, v klubu se však příliš neprosadil. Druhou polovinu minulé sezóny proto strávil na hostování v mateřském Santosu a během působení v Brazílii několikrát prohlásil, že do Manchesteru se už nechce vracet.

V Besiktasi se může Robinho znovu potkat s německým trenérem Berndem Schusterem, který ho vedl v Realu Madrid a také s někdejším spoluhráčem z "Bílého baletu" Gutim. Pro klub se může stát třetí zvučnou posilou, když vedle Gutiho do týmu přišel také Portugalec Ricardo Quaresma z Interu Milán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.