Hlavní obsah

Marek Čech bude dál chytat v Rusku, míří do Soči

MOSKVA

Fotbalový brankář Marek Čech zůstane i po vypršení smlouvy s Lokomotivem Moskva v Rusku. Čtyřiatřicetiletý gólman se podle listu Sport Express dohodl na angažmá s druholigovým klubem Žemčužina Soči, který prý lákal také dalšího bývalého libereckého brankáře Antonína Kinského, jenž skončil v Saturnu Moskevská oblast.

Článek

ČTK informaci potvrdil i hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, jejíž moskevská pobočka Čechův transfer zajišťuje. "Smlouvu budeme finalizovat v nejbližších dnech. Marek se dnes každopádně přesouvá za týmem na soustředění do Turecka a ihned se zapojí do přípravy," uvedl Zíka.

O Čecha se údajně zajímal i účastník nejvyšší ruské soutěže FC Rostov, ale bývalý český reprezentant nakonec zamíří do dějiště příštích zimních olympijských her. "S pořádáním olympiády souvisí i velké ambice Soči, plánují i mnoho investic směrem do fotbalového týmu," dodal Zíka.

V Rusku působí Čech, rodák z Ostravy, od roku 2007, kdy odešel z Liberce do Vladivostoku. V létě 2008 pak přestoupil do Lokomotivu.

Reklama

Související témata: