Hlavní obsah

Pudil svedl bitvu s krajany, pak vyrazili do zoo

PRAHA

Kvarteto Čechů svedlo boj o titul v belgické lize. Na jedné straně byl v páteční bitvě Daniel Pudil z Genku, na straně druhé Ondřej Mazuch, Jan Lecjaks a střídající Lukáš Mareček v dresu Anderlechtu. Spokojenější mohli být domácí hráči bruselského týmu. Vyhráli 2:0 a o bod se dostali před Genk na první místo šestičlenné skupiny, která hraje play-off o titul. „Byli lepší, my jsme neměli moc šancí,“ uznal Pudil.

Foto: Sport.cz

Daniel Pudil v dresu Genku (vpředu).

Článek

Na hřišti se moc nepotkávali. Pudil hraje v Genku levého beka, Mazuch i Lecjaks nastupují rovněž v obraně a záložník Mareček přišel na hřiště až v závěru. „Pokecali jsme jen chvilku před zápasem a v neděli jsme vyrazili s rodinami do zoo v Antverpách,“ prozradil Pudil.

Aby nešlo jen o českou kolonii, vzali s sebou i Maďary: Pudilova kamaráda a spoluhráče z Genku Tözsera a Juhásze z Anderlechtu. „Ti řekli ještě jednomu Maďarovi, co kope ve Standardu Lutych, takže nás byla celkem velká banda,“ prozradil s úsměvem obránce Genku.

Pudilův tým ovládl základní část ligy, ale v play off teď dvakrát za sebou prohrál. „Mrzí hlavně zápas na Standardu. Vedli jsme, oni vyrovnali v 87. minutě z penalty a ve třetí minutě nastaveného času nám dali z poslední akce gól. Ale nedá se nic dělat. V play off je každý zápas těžký a všechno se smazává. Vždyť třeba Standard Lutych za námi v základní části zaostal o 18 bodů, jenže pak se body rozdělily na půlku, oni teď třikrát vyhráli a už na nás ztrácejí jen dva body,“ řekl Pudil.

Strašně rád by s Genkem získal vysněný titul. „Mám jeden s Libercem, jeden se Slavií, ale v Belgii jsem zatím vyhrál jen pohár. Bylo by hezké k tomu přidat titul,“ zasnil se. „Výhoda je, že nejsme pod žádným tlakem. Nebyli jsme největší favorit na titul, ale všichni tím neskutečně žijí. Od trávníkáře až po prezidenta. Jsme jako jedna velká rodina, v klubu je přátelská atmosféra. Prezident i další tři nejvyšší představitelé chodí po každém utkání do kabiny a nikdo nám po dvou porážkách nic špatného neřekl,“ dodal český reprezentant.

Genk teď čekají dva důležité domácí zápasy. „Ve středu máme Bruggy, v sobotu Gent. Když obě utkání zvládneme, mohlo by to být dobré. Do konce zbývá sedm utkání a bereme to tak, že každé další je v podstatě boj o všechno. Trenér nám říká, ať si to užíváme, a my se k tomu tak snažíme přistupovat.“

Reklama