Hlavní obsah

Brankář Bolek zůstává v Senice, v Newcastlu ale zaujal

SENICA

Český fotbalový brankář Petr Bolek bude nadále působit ve slovenské Senici. Z jeho hostování v Newcastlu sešlo poté, co anglický celek angažoval jiného brankáře Roba Elliota. Přesto ale Bolek při trénincích trenéra Alana Pardewa zaujal a prý ho doporučí svým kolegům.

Článek

Sedmadvacetiletý Bolek byl v minulé sezóně vyhlášen nejlepším brankářem slovenské ligy, když pomohl Senici k druhému místu v lize i k sérii 797 minut bez inkasovaného gólu. Nyní si ho pozval na testy Newcastle, který se však nakonec rozhodl pro jiného gólmana.

"Trenér Pardew se zajímal o kvalitního brankáře. Jeho první volbou byl Rob Elliot, kterého dobře znal ze společného angažmá v Charltonu. Ten za svého brankáře ale žádal vysoké odstupné, proto se Pardew zaměřil na Petra. Charlton ale na poslední chvíli přehodnotil svůj postoj a finanční požadavky za Elliota snížil. Proto Pardew sáhl po něm a ne po Petrovi," uvedl pro oficiální web Senice sportovní ředitel Dušan Vrťo.

Bolkovi by však testy v Newcastlu mohly pomoci do budoucna. "Trenér brankářů Andy Woodman i trenér Pardew byli s Petrem velmi spokojení. Udělal na ně dojem. Vysvětlili nám, proč se tak rozhodli, ale zároveň slíbili, že Petra rádi doporučí svým kolegům. Řekli mu, že kdykoli se vrátí na ostrovy, tak ať se odvolá na jejich spolupráci. Že může kdykoli počítat s jejich doporučením," řekl Vrťo.

O rodáka z Ostravy Bolka, který působil v Liberci, ale v lize neodchytal ani minutu, se během léta zajímalo několik klubů z nižších anglických soutěží, ale také z Ruska. "Pokud bude podávat nadále takové výkony, tak v lednu se k jeho přestupu do zahraničí určitě vrátíme," dodal Vrťo.

Reklama

Související témata: