Hlavní obsah

Ujfaluši: S Barošem sníme v Galatasaray o titulu

Jeho letní přestup patřil k největším na evropské scéně. Atlético Madrid vyměnil za Galatasaray Istanbul. Český obránce Tomáš Ujfaluši věří, že v novém klubu s parťákem Milanem Barošem dojde až k titulu… "Galatasaray je slavný klub, kde se o ničem jiném nemluví. Vše ostatní je neúspěch," říká Ujfaluši v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ujfaluši je v Galatasaray spokojený

Článek

Jaké jsou první zkušenosti z turecké ligy?

Soutěž začala později, takže jsme na začátku. Určitě to ale je jiný fotbal než ve Španělsku. La Liga je kvalitativně výš, ale ta turecká rozhodně není špatná.

Kádr Galatasaraye se hodně změnil. Přišla spousta výborných hráčů, ale výsledky zatím nejsou nejlepší. Co mužstvu nejvíc chybí?

Potřebujeme ještě trochu času, aby si to prostě sedlo. Máme skutečně hodně silný tým a trenér Fatih Terim mu dává tvář. V dosavadních zápasech jsme soupeře přehrávali, ale o body nás připravily zbytečné chyby a neproměňování šancí.

Vy jste se po čase vrátil na místo stopera…

Zatím to tak vypadá, i když jsem začínal na pravém kraji obrany. Kouč má široký výběr, spoustu variant, takže nás využívá podle potřeby. Mně tyhle změny ale nikdy nedělaly problém. Umím se přizpůsobit. Jsem profík, musím to zvládnout. Totéž platilo i v Atlétiku.

Atmosféra na stadiónech je stejně bouřlivá jako ve Španělsku?

Naši příznivci nás doprovázejí všude a fandí skutečně skvěle. Vzali nás, nové hráče, velmi rychle a dobře, ale chtějí samozřejmě vidět špičkové výkony a vítězství. Se stadióny je to ale složitější. Hráli jsme třeba v Istanbulu na olympijském, který má kapacitu osmdesát tisíc diváků, a přišlo jich jen asi pětadvacet tisíc, takže působil jako poloprázdný, což jsem ze Španělska neznal. Potom jsme zase hráli na malém stadiónku, který byl sice plný, zato trávník příšerný. Rozdíly jsou veliké, ale zatím jsem toho tolik nepoznal.

Tlak v Galatasarayi asi bude větší než v Atlétiku…

To máte pravdu. V Atlétiku jsme také chtěli vyhrávat, bojovali jsme o evropské poháry, ale o titulu se nám ani nesnilo. Galatasaray je slavný klub, kde se naopak o ničem jiném nemluví. Vše ostatní je neúspěch. Myslím ale, že máme dost silné mužstvo a budeme o titul bojovat. Rád bych ho získal, stejně jako Milan Baroš.

Jak je na tom zdravotně?

Milan je fit, hraje dobře, dokonce po penaltě na něho jsme v minulém zápase získali či spíš zachránili bod.

Takže přijedete na kvalifikační zápasy spolu?

Bary jako hráč, já jako divák. Na Španěly se asi půjdu podívat.

Trávíte spolu čas i mimo stadión?

Milan tu má rodinu, takže se jí věnuje. Já jsem samotář, hodně času trávím ve svém domku a odpočívám. Když mám chuť, zajdeme na kávu nebo do restaurace se Simaem, s nímž jsem kamarádil už v Atlétiku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články