Hlavní obsah

Ježek pomohl dvěma góly Admiře udržet první místo v rakouské lize

VÍDEŇ

Český fotbalista Patrik Ježek pomohl dvěma brankami Admiře Trenkwalder k vítězství 3:2 nad Wackerem Innsbruck. Dvě gólové přihrávky zaznamenal jeho spoluhráč Martin Zeman. Svému týmu zajistili, že i po dvanáctém kole zůstane v čele rakouské ligy.

Foto: PRÁVO

Patrik Ježek

Článek

Všechny branky viděli diváci na stadionu Admiry až v posledních pětadvaceti minutách. Innsbruck se dostal v 66. minutě do vedení, záhy ale vyrovnal Ježek prudkou střelou levačkou.

Hosté znovu odskočili na jednobrankový náskok, pak však přišly chvíle Zemana, který v Rakousku hostuje z pražské Sparty. V 80. minutě vystřídal Sulimaniho a dvěma přesnými přihrávkami pomohl utkání zvrátit. Nejprve v 89. minutě nacentroval z rohu Dibonovi, po akci ze hry pak v nastavení našel Ježka, který uzavřel skóre.

Čtyřiatřicetiletý Ježek hraje v této sezoně v mimořádné formě. Na začátku října nastoupil v rakouské nejvyšší soutěži ke 308. utkání a stal se rekordmanem v počtu startů mezi cizinci. Dvěma dnešními brankami dotáhl v čele tabulky střelců svého spoluhráče Philippa Hosinera a Patricka Bürgera z Mattersburgu. Všichni nastříleli šest gólů.

Ligový nováček se drží v čele tabulky od začátku října. Naposledy přitom soutěži vévodil přesně před 18 lety.

Reklama

Související témata: