Hlavní obsah

Barymu to zase střílí, libuje si v Turecku Ujfaluši

Obránce Tomáš Ujfaluši (33) si nemůže Turecko vynachválit. Galatasaray Istanbul vede ligu, jeho kamarád Milan Baroš má zase střeleckou formu a on sám sní... „Snad konečně získám titul,“ přál si v rozhovoru pro deník Právo a Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Ujfaluši

Článek

Galatasaray vede ligu, takže v klubu panuje spokojenost?

O nějaké velké spokojenosti nemůže být řeč. Sice jsme v tabulce první, ale je to velice vyrovnané. Tlačí se na nás Fenerbahce, Eskisehirspor a Besiktas. Ještě to bude hodně těžké. Snad se ale titulu dočkám, proto jsem do Turecka přestoupil, abych ho konečně získal. Snad se to povede.

Začátek jste neměli nejlepší, už se mužstvo rozjelo podle představ?

V posledních sedmi zápasech jsme nedostali gól, hrajeme opravdu dobře. Pomalejší rozjezd byl ovlivněný i zpožděným začátkem soutěže kvůli finanční aféře v tureckém fotbalu. Přišlo nás také víc nových hráčů, muselo si to sednout. Teď už jsme v pohodě.

Jak si vede Milan Baroš?

Bary je ve formě, zase mu to střílí. V pátečním utkání na hřišti Ordusporu jsme vyhráli 2:0 a on jeden gól dal a na druhý přihrál. Prostřílel se do Klubu kanonýrů a už načal druhou stovku.

Nelitujete, že jste z hvězdné španělské ligy odešel do turecké?

Vůbec ne! Jsem maximálně spokojený. Hraji v kvalitním mužstvu, které by se rozhodně neztratilo ani ve Španělsku.

Nastupujete ale na místě stopera...

Vůbec mi to nevadí, stopera jsem léta hrával. Myslím si, že v současné situaci je to pro tým nejlepší řešení. Na pravém okraji hraje výborně Emanuel Eboue, není důvod cokoliv měnit.

Stihli jste s Barošem oslavit narození jeho druhého potomka?

Nebyl čas. Milan ho má vzhledem k reprezentaci ještě méně než já.

Třeba se to povede ve vánoční pauze?

Ani v té ne, protože je velice krátká. Poslední podzimní zápas hrajeme ve středu, pak máme jen čtyři dny volna a 26. prosince už se znovu scházíme. Tím, že liga začala později, ale musí skončit v květnu, i když se Turecko na EURO neprobojovalo, program je hodně nahuštěný.

Mluvili jste spolu o losu?

Samozřejmě a shodli jsme se, že skupina je hratelná, ale také hodně ošidná. Oba ale věříme, že český tým postoupí.

Z jaké pozice budete šampionát sledovat?

Vím, kam míříte... Jako fanoušek a moc se těším. Určitě bych chtěl vidět dva první zápasy ve skupině a pak i případné další. Vratislav je blízko, byla by škoda toho nevyužít. K návratu do reprezentace mě ale nikdo nepřemluví, to už je uzavřená kapitola.

Sledujete stále Atlétiko Madrid a španělskou nejvyšší soutěž?

Pochopitelně se o obojí zajímám. Atlético si vede výborně v Evropské lize, postoupilo suverénně ze skupiny, ale v další fázi to nebude mít lehké s Laziem Řím. V La Lize už je to horší, ale tak to bylo i za mého působení. Když se nám dařilo v evropských pohárech, v domácí soutěži jsme horko těžko bojovali o příčky, které by nám zaručovali účast v dalším ročníku evropských pohárů. A co se týká špičky, Barcelona v El Clásiku zase ukázala, kdo je nejlepší, a že to na Real Madrid umí, ale letos to bude mít asi těžší než loni.

Reklama

Související témata: