Hlavní obsah

Papadopulos poprvé nastoupil za Arsenal a byl blízko gólu

LONDÝN

Osmnáctiletý talent českého fotbalu Michal Papadopulos má za sebou premiéru v dresu slavného Arsenalu Londýn. Odchovanec ostravského Baníku se dočkal v 83. minutě úterního utkání Ligového poháru proti Wolverhamptonu. Arsenal vypráskal rivala 5:1.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Michal Papadopulos se konečně dočkal.

Článek

Papadopulos po utkání pro ČTK přiznal, že mu kouč Arséne Wenger naznačil, že by mohl nastoupit od začátku. Nakonec z toho bylo jen střídání, ale mladého hráče to neotrávilo.

"Nejdřív jsem byl trochu zklamaný, ale když jsem vyběhl na hřiště, přešlo to a byl z toho nakonec velký zážitek," prohlásil.

Málem byl i gól

Na hřišti sice nepobyl ani deset minut, ale nechybělo málo, aby si první zápas osladil hned i gólem. Debut z říše snů se však nekonal. "Šli jsme do přečíslení tři na jednoho, jenže Wiltord si s finální přihrávkou vybral spoluhráče Fabregase. Jinak se za těch pár minut moc stihnout nedalo," pokrčil s úsměvem rameny.

Obrázek rozbouřeného Higbury a nástup na hrací plochu už však z hlavy asi nikdy nevymaže. Třicet tisíc diváků, parádní atmosféra. "Mám radost, že jsem se konečně dočkal. Je to motivace do další práce," uzavřel pohyblivý útočník.

Reklama

Související témata: