Hlavní obsah

Nenáviděný Beckham chce utišit fotbalové peklo

BARCELONA

První utkání v Barceloně v dresu Realu Madrid čeká anglického záložníka Davida Beckhama. Bouřící stotisícihlavý dav na Nou Campu si obvykle nebere servítky a na hráče soupeře nejen nepřátelsky pokřikuje, ale i hází různé předměty. Beckhama to prý nerozhází. "Už jsem v takové atmosféře hrál. Bude to těžké, ale nerozhodí mě to," prohlásil 28letý hráč.

Foto: REUTERS

David Beckham se spoluhráči Zinedinem Zidanem a Roberto Carlosem chtějí rozesmutnit Nou Camp.

Článek

"Když jsme s Anglií hráli v Turecku, nebyli tam žádní naši fanoušci a byla to skutečná bitva," připomněl Beckham říjnovou remízu 0:0 v Istanbulu a dodal, že hodlá vyprodaný Nou Camp utišit svým výkonem. "Určitě bych rád skóroval. Ostatně, jako v každém utkání."

Angličan zažije v katalánské metropoli jeden z nejvypjatějších soubojů, které může fotbalový svět nabídnout. Odvěká rivalita mezi španělskými velkokluby elektrizuje fanoušky na celém světě.

Prasečí hlavy pro Figa

Představitelé obou klubů doufají, že se nebudou opakovat obrázky z loňského duelu. V něm museli hráči Realu uhýbat před láhvemi, mobilními telefony, plechovkami a dalšími předměty, které doslova pršely na trávník.

Někdejší miláček barcelonských tribun Luis Figo byl dokonce 'pozdraven' prasečími hlavami, které přistály nedaleko něj, když zahrával rohový kop. Zápas byl na deset minut přerušen, v pauze se dav pokoušeli domácí hráči zklidnit. Utkání nakonec skončilo bezbrankovou plichtou.

A Beckham je přitom nenáviděn fanoušky Barcelony podobně jako Figo. Poté, co v létě odmítl nabídku z Nou Campu a přestoupil do Madridu. "Nebojím se, i když vím, co se loni stalo. Viděl jsem televizní šot, ale od zahrávaní rohů mě to neodradí," ujistil Beckham, jehož před bláznivými fanoušky varoval i Steve McManaman, někdejší hráč Realu.

Ostře sledované utkání začne v Barceloně ve 21:30.

Reklama

Související témata: