Hlavní obsah

Druholigový Watford zatopil v poháru Chelsea

PRAHA

Hvězdný výběr fotbalistů Chelsea poskládaný ruským miliardářem Abramovičem se nepředvedl v nejlepším světle v utkání Anglického poháru na hřišti druholigového Watfordu. Domácí v sobotním utkání dvakrát vedli, londýnský klub ale nakonec zásluhou Gudjohnsena a Lamparda dotáhl zápas k remíze 2:2.

Článek

Hráči Watfordu šli rychle rychle do vedení díky spornému gólu Heidara Helgusona, jehož hlavička se odrazila od břevna na zem, ale podle televizních záběrů dopadl míč před brankovou čáru. Po půlhodině hry fauloval devatenáctiletý brankář Lenny Pidgeley, který je ve Watfordu na hostování právě z Chelsea, Jespera Grönkjaera a Eidur Gudjohnsen vyrovnal.

Domácí outsider měl však vzápětí znovu důvod k radosti, když neuspořádanou hru soupeřovy defenzivy využil nehlídaný Gavin Mahon. Lampardova střela z 18 metrů ale přece jen zabránila senzaci.

Jediným účastníkem nejvyšší soutěže, který dnes ve třetím kole vypadl, se stal Charlton. Čtvrtý tým tabulky podlehl druholigovému Gillinghamu 2:3. Hattrickem se blýskl francouzský útočník Frederic Kanoute z Tottenhamu, který zdolal 3:0 Crystal Palace. Dvěma góly pomohli svým klubům k postupu Nicolas Anelka z Manchesteru City a Duncan Ferguson z Evertonu, jenž proti Norwichi proměnil dvě penalty.

West Ham United sice uspěl v souboji sousedů v druholigové tabulce a po výhře 2:1 na hřišti Wiganu postoupil dál, ale Tomáši Řepkovi se zápas nevydařil. Český obránce se vrátil do sestavy po odpykání trestu na jedno utkání a ve 32. dostal žlutou kartu za nesportovní chování, v 51. minutě byl pak vystřídán.

Anglický pohár, 3. kolo:
Watford (II. liga) - Chelsea 2:2, Tranmere (III) - Bolton 1:1, Birmingham City - Blackburn 4:0, Everton - Norwich (II) 3:1, Gillingham (II) - Charlton 3:2, Kidderminster (IV) - Wolverhampton 1:1, Manchester City - Leicester City 2:2, Middlesbrough - Notts County (III) 2:0, Portsmouth - Blackpool (III) 2:1.

Barthezův famózní návrat do Marseille

Lepší comeback v Olympique Marseille snad francouzský brankář Fabien Barthez nemohl zažít. V prvním utkání na hostování z Manchesteru United zajistil svému staronovému týmu postup mezi šestnáct nejlepších ve Francouzském fotbalovém poháru přes Racing Štrasburk - po remíze 1:1 sice až na penalty, ale při nich dvakrát skvěle zasáhl a rozhodující sám dal.

Spolu s ním se radovali Rudolf Skácel i Štěpán Vachoušek, který přišel na hřiště v 70. minutě a na rozdíl od svého českého spoluhráče zaváhal v rozhodujícím rozstřelu, když trefil jen břevno. Smutek zbyl v dresu soupeře na Václava Drobného a Davida Kobylíka, který se dostal do hry až v poslední minutě prodloužení a chvíli nato potvrdil trenérovu důvěru pokořením Bartheze při penaltách.

Francouzský pohár, 1. kolo:
Marseille - Štrasburk 1:1 po prodl., na pen. 4:3.

Reklama

Související témata: