Hlavní obsah

Čech: Nechci si odchod vytrucovat

PRAHA

Kolem českého fotbalového brankáře Petra Čecha je v posledních dnech pořádně rušno. Velký zájem o jeho služby projevil anglický klub Chelsea Londýn, jenže dosavadní Čechův zaměstnavatel Stade Rennes svou oporu nechce pustit dříve než v létě. Co si o tom myslí sám český reprezentační gólman, prozradil Čech v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Jak se cítíte, když vás Rennes pořád nechce pustit do Chelsea?Asi chtějí udělat to nejhorší pro klub a já tady zůstanu přikovaný. Mrzí mě to. Přitom za mě nabízejí velké peníze, kterých v dnešní době není nikdy nazbyt. Podle mě se taková nabídka neodmítá, ale oni k tomu asi musí mít pádný důvod. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Nějaký posun nepřinesla ani čtvrteční schůzka zástupců obou klubů. Na kolik je podle vás přestup do Anglie ještě reálný?Když odeslali do Chelsea fax, že mě teď v zimě nepustí, dával jsem tomu jedno procento. Doufal jsem, že by to mohlo změnit osobní jednání, ale zatím to tak nevypadá. Teď čekám, naděje umírá poslední. Já můžu akorát pokračovat dál v Rennes.

Chelsea vás chce okamžitě jako novou jedničku...O to víc mě to štve. Vybral si mě trenér, mohl jsem tam asi hned začít chytat. To by pro mě byla obrovská šance a výzva. Je to jeden z největších klubů světa a strašně rád bych tam šel. Když to nevyjde, moc by mě to mrzelo, protože to je nejlepší nabídka, jakou jsem kdy dostal. A taková už třeba přijít nemusí.

Nemohl jste si třeba postavit hlavu, bouchnout do stolu...Já na tohle prostě nemám náturu. A abych někomu vyhrožoval, že třeba začnu stávkovat, to by mi nepřišlo fér vůči mužstvu. Těch dalších dvacet hráčů za to nemůže a já si nedokážu představit, že bych je nechal ve štychu. A navíc potřebuju kvůli mistrovství Evropy pravidelně chytat.

Myslíte si, že jste pro Rennes tak nepostradatelný?To musí posoudit jiní. Ale když jsem se na téma odchodu bavil s manažerem klubu, tak mi říkal, že mě nechce nijak blokovat, bránit mi. Jsem z toho celkově zklamaný. Doufal jsem, že Rennes dodrží slib, který mi dali - když přijde vynikající nabídka pro mě i klub, pustí mě... Nedokážu si dost dobře představit, jaká jiná už by musela přijít. Nedá se nic dělat, kufry jsme s manželkou ještě nebalili.

Probírali jste aspoň společně případné stěhování do Londýna?Jasně, že jsme se o tom bavili. Je to zajímavé město, kde by se nám určitě nežilo špatně. Já bych se naučil další řeč, což by taky bylo velké plus. Manželka mi držela a pořád drží palce, ale netuším, jestli Rennes změní svůj postoj.

Reklama

Související témata: