Hlavní obsah

Juventus chce omladit, obětuje Nedvěda?

TURÍN

Je ikonou Juventusu, zdánlivě neohroženou. Jenže v Itálii se spekuluje, že český fotbalista Pavel Nedvěd 'Starou dámu' opustí. Vedení turínského celku údajně prodej držitele Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy zvažuje, chce totiž omladit kádr. O zájemce by určitě nebyla nouze, po kapitánovi reprezentace nedávno toužila např. londýnská Chelsea.

Článek

Juventus chce v létě do týmu přivést řadu nových jmen do obranných řad, popisuje pozadí spekulací magazín Football Italia. Proto potřebuje peníze, spoustu peněz. Ty může získat jen přestupem jedné z největších hvězd týmu a Nedvěd je v současnosti jeho nejlepším obchodním artiklem. Podobně postupovali černobílí již v minulosti, když prodali francouzského špílmachra Zinedina Zidana.

O českého reprezentanta není zájem jen v Anglii, situaci zjišťuje i španělská Barcelona. Kluby nabízejí peníze i hráčskou náhradu. Z Nou Campu by tak například mohl dorazit Javier Saviola. Ostatně o Argentincově příchodu do Turína se hovořilo i dříve.

Nedvěd přestoupil do Juventusu v létě roku 2001 a stal se nejdražším českým fotbalistou všech dob. Turínští za něj zaplatili 1,5 miliardy korun. Nedvěd dal již několikrát najevo, že by přestup neuvítal. V Juventusu má smlouvu do roku 2006 a chce tam ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: