Hlavní obsah

Brémy vydřely finále Německého poháru až v prodloužení

PRAHA

K obrovskému překvapení se schylovalo v úterním semifinále Německého fotbalového poháru, v němž vedoucí tým bundesligy z Brémy dvakrát prohrával s Lübeckem, který bojuje o záchranu ve druhé lize. Nakonec ale Werder duel v prodloužení otočil a zvítězil 3:2.

Článek

Hosty dostal do vedení vlastní gól srbského obránce Krstajiče, po přestávce ale vyrovnal Francouz Micoud. Ve čtvrté minutě prodloužení zadělal na senzaci Zandi, jenž pak se prosadily jihoamerické posily Brém.

Ve 110. minutě se trefil nejlepší střelec německé ligy Brazilec Ailton, kterého obránci Lübecku dlouho úspěšně strážili, a vzápětí rozhodl střídající Paraguayec Valdez.

Ve druhém semifinále se ve středu utkají Borussia Mönchengladbach a druholigové Cáchy.

Německý pohár - semifinále
Werder Brémy - VfB Lübeck 3:2 pp (54. Micoud, 110. Ailton, 114. Valdez - 11. vlastní Krstajič, 94. Zandi)

Třetiligový Dijon v semifinále

Fotbalisté Paris St. Germain měli v úterý nečekané problémy s postupem do semifinále Francouzského poháru, když na hřišti účastníka čtvrté ligy Brive zvítězili pouze 2:1. Horký favorit dokonce jako první inkasoval, ale Pauleta s Reinaldem skóre otočili. Mezi nejlepší čtveřici se protlačil překvapivě třetiligový Dijon díky dnešní těsné výhře 1:0 nad Amiens.

Francouzský pohár - čtvrtfinále
Brive (IV) - Paris St. Germain 1:2, Amiens (II) - Dijon (III) 0:1

Ve finále Anglického poháru druholigový Millwall

Ve finále Anglického fotbalového poháru si zahraje jeden druholigový tým. Po úterním vítězství 2:1 na hřišti Tranmere postoupil mezi nejlepší čtveřici poprvé po 67 letech Millwall a jeho dalším soupeřem bude rival z druhé nejvyšší soutěže Sunderland. Druhé semifinále nabídne šlágr mezi Arsenalem a Manchesterem United.

Anglický pohár - čtvrtfinále:
Tranmere (III) - Millwall (II) 1:2

Reklama

Související témata: