Hlavní obsah

Rosický: Zánět není tak vážný, jak se píše

PRAHA

Český fotbalový záložník Tomáš Rosický si na konci února při zápase německé ligy v Brémách nešťastně zlomil ruku. Ta se mu prý navíc během léčení zanítila, ale samotný hráč tvrdí, že nejde o nic vážného a na každé špatné události hledá i něco dobrého. O tom i dalších věcech mluví Tomáš Rosický v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Podle německých médií máte zánět ve zlomené ruce a váš návrat na trávník se tím prý oddálí...Němci rádi přehánějí. Zánět není tak vážný, jak se píše. Z lokte mi čouhá kousek té zpevňující tyčky a jak rukou hýbu, tak se kolem udělal malinký zánět. Byl jsem s tím u lékaře a ten řekl, že to není nic, co by mělo můj návrat ohrozit. Jen jsem dva dny neběhal, ale ve čtvrtek už zase začnu. Začal jsem běhat minulou středu a postupně zvyšoval zátěž, teď se to malinko zbrzdilo. O to víc dostávám zabrat v posilovně. Jestliže jsem říkal po zranění, že si prodloužím přípravné období, tak to bylo jen mírné vyjádření. Netušil jsem, jak mi budou dávat do těla. Mám toho plné zuby.

Jak to tedy s vašim zraněním vypadá?Podle lékaře, který mě operoval, i našeho klubového, se zlomenina hojí mnohem lépe, než bývá v takových případech běžné. To je pozitivní zjištění. Ruka už je oteklá jen malinko. Snáším to dobře.

Už vám někdo řekl, kdy byste se mohl vrátit na trávník?Za čtrnáct dní jdu na rentgen a pak se uvidí. Nikdo nechce nic uspěchat ani spekulovat.

Byl jste týden doma, jak jste si ho užil?Skvěle! Ohromně jsem si odpočinul především psychicky. Krásně jsem si vyčistil hlavu. To pro mne bylo v téhle době moc důležité. Psychicky se cítím opravdu výborně. Užil jsem si i maminčiny kuchyně, ale váhově to na mně znát není.

Co říkáte výkonům Dortmundu?Co na to mám říct... Se mnou je to hrozné, ale beze mne příšerné. Typický německý fotbal, tedy nic ke koukání. Dokonce už trenér vyndal i Honzu Kollera. Ve Freiburgu se dalo i vyhrát, ale hodně teď točí se sestavou. Uvidíme, co bude dál.

Prý vaše cena na trhu klesla na nějakých osmnáct miliónů eur. Vadí vám to? A víte, že vůbec ne. Na to teď nemyslím a rozhodně se tím netrápím. Konečně, když bude cena nižší, třeba se objeví víc zájemců a já si budu moc vybrat.

Vy se snažíte na všem špatném hledat něco dobrého...Už jsem taková povaha. Nedělám si zbytečné starosti a neřeším to, co nemohu ovlivnit. Kdybych věděl, že přijdu o EURO, byl bych hodně smutný. Ale já o něj nepřijdu, tedy pokud mě trenér Brückner povolá. Teď se těším na fotbal. A hlavně věřím, že všechno dobře dopadne a po tom všem zlém přijde v Portugalsku krásná odměna.

Reklama

Související témata: