Hlavní obsah

Barcelona láká Van Nistelrooije

BARCELONA

Kanonýr Manchesteru United Ruud Van Nistelrooij se ocitl v hledáčku španělské Barcelony a prezident klubu Joan Laporta už dokonce jednal s fotbalistovým agentem Rodgerem Linsem. Podle zástupce nizozemského reprezentanta se však přestup neuskuteční v nejbližší době. Van Nistelrooij totiž v lednu v Manchesteru United prodloužil smlouvu až do roku 2008.

Foto: DPA/EPA

Oblékne Ruud Van Nistelrooij dres Barcelony?

Článek

"Je šílené myslet si, že Van Nistelrooij bude v Barceloně hrát již v příští sezóně. Nechci říkat, že je to nemožné, protože nejsem zástupcem Manchesteru United, ale každopádně by to bylo poněkud komplikované," řekl v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici RAC 1.

Linse však připustil, že pro sedmadvacetiletého útočníka by případná nabídka Barcelony mohla být atraktivní. "Nemyslím si, že by Van Nistelrooij nechtěl hrát v Barceloně. Ale taková možnost se nabízí jen v případě, že by se oba kluby dohodly, do té doby je to bezpředmětné," vysvětlil.

Podle barcelonského deníku Sport vedení Manchesteru za Nizozemce požaduje rekordní částku 77 miliónů dolarů, což je o 12 miliónů více než v případě přestupu Zinedina Zidana z Juventusu Turín do Realu Madrid v roce 2001.

Reklama

Související témata: