Hlavní obsah

O Šmicera se bojí manželka

LIVERPOOL

Hrozba teroristického útoku islamistů při sobotním utkání Premier League mezi Manchesterem United a FC Liverpool je snad zažehnána. Na Old Trafford se hrál za zpřísněných bezpečnostních opatření už v úterý zápas domácích s Charltonem. Přesto o klidu a jistotě zcela hovořit nelze, což Právu potvrdil i český reprezentant Vladimír Šmicer.

Foto: Pravo

Vladimír Šmicer

Článek

"O hrozbě islamských sebevrahů bombovým nebo chemickým útokem jsem se dozvěděl z televize. Je to hrozně nepříjemný pocit. Něco podobného jsem před tím nezažil. Sice v Anglii před časem došlo k útokům IRA, ale tohle je něco nového. Islamisté Británii takhle ostře ještě nehrozili. Mluvilo se o obchodních centrech. Fotbalový stadión, to je něco nového. Velká Británie se v Iráku hodně angažuje a islamisté jí proto hrozí, i když tady jsou velice přísná bezpečnostní opatření. Rozhodně takové věci tady nikdo nebere na lehkou váhu," nabídl svůj pohled český fotbalista ve službách Liverpoolu.

"Pokud by něco dalšího hrozilo, nepochybně by byl zápas odložen. Zatím podle posledních informací se v sobotu hrát bude a my se na utkání připravujeme. Snažíme se na tu hrozbu nemyslet. Doma jsme pochopitelně o tom s manželkou Pavlínou také mluvili. Má o mne strach a nejraději by byla, kdybych do Manchesteru nejel. Ona na to utkání chtěla jet, ale zůstane raději doma. Já, pokud budu nominován, jet musím," dodal Šmicer.

Reklama

Související témata: