Hlavní obsah

Finanční krizí zmítané Monako čeká nová éra

MONAKO

Finále týmů druhého sledu, tak označila zahraniční média středeční vyvrcholení Ligy mistrů. Možnost, že by šlo o souboj Monaka s FC Porto, před startem nejprestižnější evropské soutěže netipovali ani nejodvážnější snílci. Oba týmy dovedly do finále prakticky stejné atributy: sázka na talenty z vlastní líhně, skvělý trenér a žádný respekt z velkých jmen.

Článek

Ani Porto, ani Monako nemají zdaleka takové rozpočty jako Manchester United, Real Madrid nebo Chelsea, přesto získaly jejich skalpy.

Poslední dva kluby měly navzdory vyřazení své želízko v ohni. Morientes je v Monaku jen na hostování a zůstává právoplatným hráčem Realu. Chelsea je prý blízko uzavření smlouvy nejen s ním, ale i s koučem Porta José Mourinhem. Ve středu ale ještě oba stanuli proti sobě.

Nejen pro ně bylo finále zřejmě posledním zápasem v jejich současných klubech. Monacký trenér Didier Deschamps má namířeno do Liverpoolu, kanonýr Pršo už má smlouvu v Glasgow Rangers, v klubu prý končí i Giuly s Rothenem.

Vedení se chová divně

"Jestli odejde Deschamps, tým se rozpadne," řekl tvůrce hry Ludovic Giuly. Monako má dluhy dosahující 90 miliónů eur a prodejem žádaných hráčů chce schodek snížit. Stejně jako Morientes jsou na hostování i další členové základní sestavy, Cissé a Ibarra.

Vedení Monaka se prý v poslední době chová podivně. "Ani nevím, zda jim záleží na tom, jestli zůstanu," řekl Giuly. Pršo prý z klubu nechtěl. "Je to skvělý parťák a rozhodně nejde po penězích. Je to divné, ani nevím, kdo klub řídí," dodal Giuly.

Monako má ruského sponzora Fedcominvest, jemuž z Moskvy vládne Alexej Fedoryčev. "Co říct k tomu, že jsme ve finále výdělečné Ligy mistrů, ale naše platy se vůbec nezvedly," kroutil hlavou Giuly, jehož spoluhráčem je i český reprezentant Jaroslav Plašil.

Reklama

Související témata: