Hlavní obsah

Nedvěd má v sobotu volno, letí na pohřeb

TURÍN

Smutek panuje v Turíně. V 69 letech zemřel ve čtvrtek večer na rakovinu čestný předseda Juventusu Umberto Agnelli. Sobotního pohřbu se zúčastní také kapitán české fotbalové reprezentace a záložník italského týmu Pavel Nedvěd. Klub pro něj do rakouského Seefeldu, kde se s národním týmem připravuje na blížící se evropský šampionát, pošle letecký speciál.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd se pojede rozloučit s čestným předsedou Juventusu Umberto Agnellim.

Článek

"Je to pro nás všechny v Juventusu velká ztráta," pronesl smutným hlasem Nedvěd, pro něhož byl Umberto Agnelli poměrně blízkou osobou. "Bydlel nedaleko nás, poměrně často jsme se navštěvovali. I proto je zcela logické, že se s ním poletím rozloučit," uvedl český kapitán v pátek odpoledne. Na pohřeb dostal od vedení mužstva volno.

Italský klub pošle v sobotu ráno pro Nedvěda speciál, který přistane v Innsbrucku. Tam se fotbalista dopraví automobilem ze Seefeldu a odpoledne absolvuje tutéž cestu v obráceném směru. Národní tým ho tak bude postrádat pouze na dopoledním tréninku, odpoledne mají fotbalisté volno. Na nedělní utkání s třetiligovým rakouským výběrem už bude Nedvěd připraven.

Vytvořil úspěšný klub

Do čela Juventusu přešel Agnelli loni v únoru, když zemřel jeho starší bratr Giovanni a od té doby řídil také automobilový koncern Fiat. Umberto Agnelli se stal poprvé předsedou Juventusu již v roce 1955 a z Turína vytvořil úspěšný klub, který získal v Itálii více titulů než kdokoli jiný.

V 70. letech stál také v čele Italského fotbalového svazu a na jeho počest nastoupí hráči reprezentačního výběru v nedělním přípravném zápase s Tuniskem s černou páskou na rukávech.

Všichni rovněž budou držet minutu ticha a o totéž požádali svazoví funkcionáři i německé pořadatele mistrovství Evropy hráčů do 21 let, kde v sobotu mladí Italové hrají se Srbskem a Černou Horou. Agnelliho smrt by neměla změnit majetkové poměry Juventusu, který kontroluje holdingová společnost Ifil, kterou mocná rodina Agnelliů vlastní.

Reklama

Související témata: