Hlavní obsah

Manchester chce Rooneyho, pryč musí van Nistelrooij

MANCHESTER

Fotbalové Euro pořádně rozvlní letní přestupové vody. K velké transakci se už schyluje v Anglii. Manchester United nejspíš kývne na nabídku madridského Realu, který je ochoten vyplatit za útočníka Ruuda van Nistelrooije 30 miliónů liber, tedy v přepočtu zhruba 1,5 miliardy korun. Ofenzívní díru Manchesteru má pak zaplácnout Wayne Rooney.

Článek

Podle britského listu Sun nabídli Reds Evertonu 22 miliónů liber. Klub z Liverpoolu však již dříve oznámil, že za svého talentovaného útočníka bude žádat 50 miliónů liber a do Manchesteru proto vzkázal: "Taková suma nestačí!"

United jsou ochotni nabídku zvýšit na 30 miliónů liber, to však za předpokladu, že se dohodnou na prodeji van Nistelrooije. Nizozemský útočník zatím nic nekomentoval. Nehodlá se zabývat přestupem, dokud pro reprezentaci Euro neskončí, ovšem jeho agent s oběma kluby již hekticky vyjednává.

V hlavní roli peníze, nebo domov?

Kouč a manažer Alex Ferguson by si van Nistelrooije, kterého před časem přivedl do červeného dresu prakticky proti všem, nejraději nechal, ovšem to se vylučuje s jeho touhou získat Rooneyho. Peníze na anglickou vycházející hvězdu může získat jen prodejem hvězdy už zářící. Zároveň by to nebyl špatný obchod pro budoucnost - van Nistelrooijovi oslaví ve čtvrtek 28. narozeniny, zatímco Rooney má teprve osmnáct.

O Rooneyho se strhne velká bitva mezi kluby, přičemž pokud by byly v hlavní roli peníze, neměl by nikdo vedle všemocné Chelsea s ruským miliardářem Romanem Abramovičem za zády šanci. Ovšem pro Manchester hraje skutečnost, že Rooney nechce opustit severní Anglii, kde je doma. A z Liverpoolu by to měl do Manchesteru rozhodně blíž než do Londýna.

Navíc své může v transferu hrát i samotný Ferguson. Podle někdejší hvězdy z Old Traffordu, brankáře Petera Schmeichela, je tenhle trenér tím pravým pro osmnáctiletého útočníka: "Ví, jak si s talentem počínat. Umí ho rozvíjet. Mladé hráče učí respektu a pokoře. Již nyní je Rooney moc dobrý, ale on by ho dokázal dostat na vyšší úroveň."

O tom, kam Rooney zamíří, se rozhodne v příštích měsících. V Evertonu by ho přitom mohl nahradit český útočník Marek Heinz, jehož cena se na fotbalovém trhu pohybuje okolo 80 miliónů korun.

Reklama

Související témata: