Hlavní obsah

Královská nabídka pro Rooneyho: týdně přes 2 milióny

LONDÝN

Anglický fotbalový klub Everton nabídl klenotu svého mužstva Waynu Rooneymu novou smlouvu. Pokud ji osmnáctiletý reprezentant podepíše, měl by si týdně vydělat 50 tisíc liber (téměř 2,4 miliónu korun).

Článek

Trenér David Moyes považuje Rooneyho za nejlepšího hráče na světě. "Proto si ty peníze zaslouží a určitě se to vyplatí. Navíc bychom chtěli, aby byl naším kapitánem," řekl kouč v rozhovoru pro Sky Sports News.

I vlastník Evertonu Bill Kenwright doufá, že velký talent v klubu zůstane. Přitom se ještě nedávno nechal slyšet, že udržet Rooneyho je téměř nemožné. Klub by si však prodejem hráče výrazně pomohl a Kenwright to dobře ví. Everton má dluhy ve výši 40 miliónů liber (tedy zhruba 2 miliardy korun).

"Jasně, prodej by pomohl klubovým financím. Jenže když ho udržíme, pomůžeme klubu," odtušil v britském deníku The Sun majitel klubu z Liverpoolu. Klub ale musí jednat rychle. Za dva roky totiž skončí Rooneymu smlouva a suma, kterou za něj nyní v Evertonu požadují, by se rozplynula.

Liverpoolský rodák je nyní velmi žádaný. Po svém vystoupení na mistrovství Evropy v Portugalsku, kde dal čtyři góly, figuruje na seznamu eventuálních posil snad všech předních klubů. Everton za něj požaduje 50 miliónů liber, tedy téměř 2,5 miliardy korun, což by byla ve fotbalové historii rekordní částka.

Reklama

Související témata: