Hlavní obsah

Ujfaluši si troufá: Jsem lepší než Nesta

FIORENTINA

Fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši, který si o víkendu splnil sen přestupem do italské Fiorentiny, hýří sebevědomím. Má prý všechny předpoklady v Serii A uspět. A to není vše, do vosího hnízda bodl prohlášením, že je lepší než Alessandro Nesta, což je podle mnohých odborníků jeden z nejlepších beků planety.

Foto: ČTK

Tomáš Ujfaluši (vpravo) ještě v dresu Hamburku.

Článek

"Myslím, že jsem lepší než on. Vždy jsem ho obdivoval, je to skvělý hráč, ale jsem lepší, zejména v rozehrávce," cituje Ujfalušiho server goal.com. "Hraji velmi čistě a ve vzdušných soubojích jsem těžko k poražení," dodal.

Přestup šestadvacetiletého reprezentanta z německého Hamburku do Fiorentiny se upekl o víkendu. O Ujfalušiho se po mistrovství Evropy zajímaly i Juventus Turín a oba kluby z Milána, přesto se dlouho zdálo, že nakonec zůstane v Hamburku, kde ho nedávno zvolili kapitánem.

Nakonec ale italské námluvy klaply a Ujfaluši podepsal v pondělí s nováčkem nejvyšší soutěže čtyřletou smlouvu. Fiorentina údajně zaplatila necelých 240 miliónů korun.

"Myslím, že Fiorentina má dobrý tým. Jsou tu hráči jako Nakata, Portillo nebo Maresca. S takovou sestavou se můžeme dostat vysoko. Věřím, že můžeme trápit i silné týmy jako jsou AC nebo Inter Milán či Juventus," zakončil Ujfaluši.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články