Hlavní obsah

Šmicer odkládá berle a už se těší na trávník

LIVERPOOL

Záložník Liverpoolu Vladimír Šmicer po operaci kolena netušil, zda bude vůbec pokračovat v profesionální kariéře, nyní ale věří, že by na začátku příštího roku mohl opět vyběhnout na trávník. "Během posledních čtrnácti dnů jsem už chodil i bez berlí," hlásí deset týdnů po operaci český reprezentant.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

"Potřebuji znovu posílit svaly. Když všechno půjde dobře, mohl bych začít v prosinci běhat a v lednu hrát," uvedl Šmicer deset týdnů po operaci na internetové stránce FC Liverpool.

Bronzového medailistu z letošního Eura a vicemistra Evropy z roku 1996 operoval ve Vailu věhlasný americký odborník Richard Steadman. Po zákroku Šmicrovi řekl, že má pětasedmdesátiprocentní naději, že koleno bude úplně v pořádku, což u fotbalisty vyvolalo chmury. Postupem času se však začalo blýskat na lepší časy.

"Lékaři věří, že to bude dobré a budu schopen se vrátit podle plánu," prohlásil Šmicer, jenž se potýká se zdravotními problémy v poslední době často. Letos na jaře ho trápila achilovka a koleno, do evropského šampionátu v Portugalsku se však bývalý slávista stihl uzdravit.

Chtěl by zůstat

Šmicrovi běží na Anfield Road poslední rok smlouvy, na to však český fotbalista nyní nemyslí. "Vím, že jsem v obtížné situaci. Ale mohu se pouze snažit, abych se dostal do formy a přesvědčil, že si zasloužím nový kontrakt. V poslední době mě pronásledovala zranění, takže nevím, jestli mi ho nabídnou. Ale kdybych si mohl vybrat, určitě bych chtěl zůstat," prohlásil Šmicer.

Vynucená absence ho mrzí dvojnásob proto, že styl nového trenéra Rafaela Beníteze by mu prý vyhovoval. "Vyznává rychlý a útočný fotbal, který prosazoval i ve Valencii, a ten mi sedí," dodal Šmicer, jenž kvůli zranění přišel také o úvod kvalifikace mistrovství světa s národním týmem.

Reklama

Související témata: