Hlavní obsah

Užíval jsem kokain, přiznal Mutu

LONDÝN

Hra skončila. Fotbalový útočník Chelsea Adrian Mutu přiznal, že užíval kokain. Kontrolní vzorek, který skrýval teoretickou naději na očištění jeho jména, tedy není třeba. Hráč, který minulou sobotu vedl rumunský tým jako kapitán v kvalifikačním souboji proti Česku, spoléhá na to, že mu přiznání pomůže k nižšímu trestu.

Foto: REUTERS

Za míčem spěchají útočník Chelsea Adrian Mutu (vpravo) a Radoslav Kováč ze Sparty Praha

Článek

"Nebude vyžadovat druhý test. Platí tedy, že byl pozitivně testován na kokain," ozřejmil žurnalistům šéf hráčské asociace Premier League Gordon Taylor.

Žádná ze zainteresovaných stran, ať už Chelsea nebo Mutu, nechtěla případ komentovat. Rumunský svaz ústy mluvčího sdělil, že vývoj případu monitoruje a dosud k němu nezaujal oficiální stanovisko. FA údajně chystá v co nejkratší době slyšení, na němž se bude rozhodovat o Mutuově trestu.

"Je velmi obtížné předvídat, jak bude slyšení probíhat, ale je třeba říci, že jsou rozdíly mezi společenskými drogami a nedovolenými prostředky zvyšujícími výkon sportovce," naznačil pro list Sun Taylor a dodal: "Pokud hráč přizná vinu, je připraven podstoupit léčení a během pravidelných kontrol je 'čistý', může počítat s větší shovívavostí."

Přesto Mutuovi stále hrozí až dvouletý zákaz činnosti. Hráč se již setkal s výkonným ředitelem Chelsea Peterem Kenyonem, aby s ním jednal o své budoucnosti. Již dříve však trenér Mourinho naznačil úmysl zbavit se Mutua v nejbližším přestupním termínu.

Agent: Myslel si, že je bůh

Mnoho fanoušků rumunského útočníka odmítalo prvním zprávám o jeho pozitivním testu uvěřit. Spekulovali dokonce o jakémsi spiknutí proti hráči, který se nedávno svou účastí v kvalifikačním utkání proti Česku vzepřel kouči Chelsea José Mourinhovi a hrál i přes výslovný zákaz. Všechny tyto zvěsti však vyvrátil jeden z hráčových zástupců Ioan Becali.

"Dělá neuvěřitelné věci. Myslí si, že je bůh," řekl o svém pětadvacetiletém klientovi listu Daily Mirror Becali. "Chtěl se podobat Davidu Beckhamovi, ale převzal od něj jen to horší. Co třeba dělal? Kupoval mobily za 25 tisíc liber, auta, jachty... Říkal jsem, nedělej to, ale neposlouchal. Nikdy neposlouchal."

Becali přidal i další střípek z neuspořádaného Mutuova života. "Jednou mě žádal, abych řekl tehdejšímu kouči Chelsea Claudio Ranierimu, že je nemocen. Místo toho si chtěl vyrazit na dva dny do Itálie za zábavou."

Reklama

Související témata: