Hlavní obsah

Play-off bude pekelné, těší se Ujfaluši

Sobotní remíza s Fenerbahce 2:2 kapitána Galatasaraye Istanbul Tomáše Ujfalušiho nenadchl. V sobotu oslaví 34. narozeniny a v derby toužil po tříbodovém dárku... „Měli jsme vyhrát. Neproměnili jsme šest nebo sedm šancí,“ litoval do telefonu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Ujfaluši

Článek

Svého nejbližšího pronásledovatele v tabulce jste ale udrželi na devítibodový distanc, to je vám málo?

Z tohoto pohledu bod bereme, ale byli jsme fakt lepší, šancí jsme opravdu měli víc. Milan Baroš přišel po hodině hry a dokonce trefil břevno.

Baroš v poslední době nehraje v základní sestavě, nemá formu?

Formu má dobrou, ale dostal trest na tři zápasy. Šanci dostal Necati a na jeho místě se chytil a dává góly. Když se měl Milan vrátit do základu, dostal virózu. Myslím si, že už bude zase hrát od začátku. Možná už ve středu v poháru.

Vy teď nosíte kapitánskou pásku...

Jsem v mužstvu jeden z nejzkušenějších a dělám zástupce Sabrimu. Ten ale teď nehraje, spíš střídá, takže jsem kapitán, čehož si hodně považuji.

Dokonce jste dal dvě kola zpátky Sivassporu svůj první gól v Turecku. Jak vůbec vypadal?

Napálil jsem míč pravačkou ze vzduchu asi ze třinácti metrů a on doskákal až do brány. Nejsem žádný kanonýr, ale bylo na čase, abych se už v Turecku trefil. Navíc je cenný tím, že jsem neskóroval hlavou.

Základní část turecké nejvyšší soutěže vrcholí. Kolik zápasů zbývá do jejího konce?

Ještě tři kola. Doma teď hrajeme s Trabzonsporem, pak k nám přijede Orduspor a končíme na hřišti Manisasporu.

Jak bude vypadat play-off?

Vzhledem k pozdnímu začátku turecké ligy kvůli úplatkářské aféře, si to po základní části rozdají čtyři nejlepší týmy o titul systémem každý s každým doma - venku. Když udržíme alespoň devítibodový odstup od Fenerbahce po základní části, přineseme si do play-off pětibodový náskok na tohoto největšího rivala. Na ostatní pak ještě větší, protože před třetím Trabzonsporem momentálně vedeme o sedmnáct bodů a Besiktas ztrácí další tři.

Play-off slibuje série šesti velkých istanbulských derby, to si fanoušci užijí...

A my také. Derby mají ohromnou atmosféru, je to peklo, ale jedinečný zážitek. Už se na to fotbalové peklo těším.

Mluví se v Galatasaray o titulu?

O tom se tady mluví vždycky. Tenhle slavný klub si nižší cíl ani klást nemůže. Kvůli titulu jsem do Galatasaray přestoupil, žádný zatím nemám. A pořád hrajeme i Turecký pohár, takže bych se mohl dočkat i double.

Reklama