Hlavní obsah

Barošovi prý ujíždí vlak, Galatasaray se jej chce zbavit

Praha/Istanbul

Fotbalový klub Galatasaray Istanbul je nespokojený s posledními výsledky. Sice si stále hlídá vedení v turecké lize, ale v posledních dvou zápasech se silnými pronásledovateli jen remizoval a v domácím poháru dokonce prohrál. Vedení proto chystá několik hráčských změn. Na údajném seznamu mužů, kteří by měli klub v nejbližší době opustit, je na prvním místě český útočník Milan Baroš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš vyhlíží svou další budoucnost

Článek

"Náš tým je jako vlak, jenž staví jen v hlavních stanicích. Když do něj včas nenaskočíte, jste mimo hru. A to platí pro všechny naše hráče," vykládal mnohoznačně trenér Galatasaray Fatih Terim po nedělní ligové remíze s rivalem z Trabzonsporu (1:1).

Narážel tak evidentně na Baroše, jenž dostal v útoku šanci díky zranění Švéda Johana Elmandera, kterou však nevyužil. V letošní sezóně se gólově trápí, skóroval jen sedmkrát, což jej řadí až do třetí desítky střelců turecké ligy. Jeho konkurent Elmander je přitom s 12 góly čtvrtý a lepší jsou z Galatasaray i Brazilec Melo (10), a Selcuk Inan (8).

Milan Baroš, Sercan Ayildrim, a Mehmet Batdal - to jsou tři jména, která jsou v současném týmu Galatasaray na odstřel. A nejohroženějším druhem je logicky český fotbalista s vysokým platem na 2,8 miliónu eur (cca 62,5 miliónu korun). Ještě má však na rok platnou smlouvu.

Galatasaray se teď upíná k tomu, že na Barošovi stále staví trenér české reprezentace Michal Bílek. Ten s útočníkem počítá pro mistrovství Evropy a to je pro istanbulský klub jediná šance, jak na hráči ještě vydělat. Pokud by se Barošovi na Euru dařilo, rád jej pustí možným zájemcům. Podle serveru transfermarkt.com je aktuální Barošova cena 8 miliónů eur.

Reklama