Hlavní obsah

VIDEO: Hlavička, levá, pravá... Talent ze severu předvedl hattrick za necelé 3 minuty!

Helsinky/Praha

Sněhy roztály už i ve Finsku, začala tam fotbalová liga a její start ozdobil mladičký střelec mimořádným kouskem. Podívejte se na to, jak Joel Pohjanpalo z HJK Helsinky zaznamenal hattrick.

Joel Pohjanpalo nastřílel hattrick během tří minut

 
Článek

To by ještě nebylo až tak mimořádné. Až na to, že... Je mu teprve sedmnáct, zvládl ho za dvě minuty a 42 sekund a góly postupně sázel hlavou, levou nohou a nakonec i pravou.

Ukázal neskutečnou všestrannost, pro svůj tým tak otočil v utkání s Mariehamnem z 0:1 na konečných 3:1 krátce po 70. minutě. Vydařený vstup do soutěže... Debut v HJK si přitom odbyl teprve loni v říjnu. Za deset zápasů v utkáních celku z finské metropole dal 7 branek. Za rezervu se v minulé sezóně trefil 33 krát.

Odborníkům přes mládežnický fotbal není Finovo jméno neznámé. Pohjanpalo je středem zájmu velkých klubů, v minulosti se zaučoval v Liverpoolu a Monaku.

Ale ještě má co překonávat. Nejrychleji hattrick zvládl podle dostupných informací Tommy Ross ze skotského Ross County v utkání s Naim County v roce 1964. Tehdy to dokázal za 90 sekund.

Reklama

Související témata: