Hlavní obsah

Hamburk s novým koučem zabral

BERLÍN

Fotbalistům Hamburku změna kouče prospěla. S novým trenérem Thomasem Dollem, který minulou sobotu nahradil Klause Toppmöllera, vyhráli i zásluhou gólu Davida Jarolíma v Dortmundu 2:0 a okamžitě zmizeli z posledního místa i ze sestupového pásma. Dokonce přeskočili i svého soupeře, jenž je až čtrnáctý.

Článek

Na první místo se minimálně do neděle vrátil Wolfsburg po hladké výhře 3:1 nad Norimberkem. Hamburk neskóroval ve dvou zápasech po sobě, ale v Dortmundu čekal na gól jen osm minut. Emile Mpenza, zlobivé dítě belgického fotbalu, se prosadil křížnou střelou zblízka a vyburcoval domácí k velkému náporu.

Rosický s Kollerem přihrávali svým spoluhráčům do vyložených pozic, ale zejména Brazilec Ewerthon neměl svůj den. V době největšího tlaku si na druhé straně naběhl na Mpenzovu přihrávku Jarolím a z hranice šestnáctky překonal domácího gólmana, který měl zakrytý výhled.

Nedařilo se ani českým spoluhráčům v Mönchengladbachu. Poprvé v historii nastoupili v jedné z lig "velké pětky" čtyři čeští fotbalisté v základní sestavě, ale Borussii to štěstí nepřineslo. Svěrkoš byl na místě nejlepšího ligového střelce Neuvilla, potrestaného za gól rukou, nenápadný, přestože se mohl se svým kolegou z útoku Heinzem dorozumívat ostravským dialektem. Naopak Ulich patřil ve svém týmu k nejlepším, Fukal byl o přestávce střídán.

Bayern hrál v Rostocku od 37. minut proti deseti, ale prosadil se až v době, kdy už byl i on oslaben o vyloučeného Kuffoura. Jeho góly daly sváteční střelci, obránce Sagnol a bývalý reprezentant Scholl. Ten nasázel loni v únoru hattrick v mnichovském derby, ale od té doby cestu do sítě hledal marně.

Německá fotgalová liga - 9. kolo:
Werder Brémy - Norimberk 4:1 (13. Klasnič, 18. Micoud, 75. Schulz, 88. Ernst - 64. Mintál z pen.), Hansa Rostock - Bayern Mnichov 0:2 (82. Sagnol, 85. Scholl), Wolfsburg - Bochum 3:0 (27. Thiam, 40. Klimowicz, 42. D'Alessandro), Mönchengladbach - Hannover 0:2 (17. Mertesacker, 35. Cherundolo), Bielefeld - Hertha Berlín 1:0 (35. Buckley), Dortmund - Hamburk 0:2 (9. Mpenza, 70. Jarolím), Kaiserslautern - Leverkusen 0:0.

Reklama