Hlavní obsah

Manchester po remíze v derby ztrácí na Chelsea 11 bodů

LONDÝN

Už na jedenáct bodů vzrostla ztráta fotbalistů Manchesteru United na vedoucí tým anglické ligy Chelsea. Po středeční vysoké výhře nad pražskou Spartou v Lize mistrů v neděli Reds v derby s Manchesterem City pouze remizovali 0:0 a zůstali sedmí.

Článek

Nejblíž k vítěznému gólu, který by tým posunul na pátou pozici, měl v 63. minutě Alan Smith. Míč po jeho akrobatickém zásahu však vykopl z brankové čáry Steve McManaman. Smith nakonec zápas po druhé žluté kartě nedohrál. Kvůli zranění opustil trávník Paul Scholes, střídající Wayne Rooney ani další ofenzivní náhradník Ryan Giggs bezbrankový stav nezměnili.

Fotbalisté Boltonu přišli ve druhé minutě nastavení o vítězství na hřišti Middlesbrough, které je mohlo posunout na třetí místo v tabulce. Bod za remízu 1:1 zařídil domácímu týmu nizozemský záložník Boateng, který přesným volejem odpověděl na branku střídajícího Pedersena.

Hosté se od 86. minuty bránili v deseti po vyloučení gólmana Jaaskelainena, který na hranici pokutového území stáhl na zem kanonýra Hasselbainka. Nizozemský fotbalista mohl vzápětí vyrovnat z volného kopu, ale poslal míč nad břevno.

Premiere League - 12. kolo:
Middlesbrough - Bolton 1:1 (90. Boateng - 72. Pedersen)
Newcastle - Fulham 1:4 (77. Bellamy - 65. a 71. z pen. Malbranque, 28. John, 76. Boa Morte)
Manchester United - Manchester City 0:0

Reklama