Hlavní obsah

VIDEO: Smolař nebo hrdina? Fotbalista Hasselbaink byl za nemehlo, pak rozhodl zápas

Perth

Od svého slavnějšího krajana Jimmyho Floyda se má mladý nizozemský útočník Nigel Hasselbaink ještě co učit. Hráč skotského týmu St. Johnstone byl v ligovém utkání proti Kilmarnocku nejprve za totálního amatéra, když sám před prázdnou brankou netrefil míč a v jasné šanci pořádně naštval domácí diváky, jenže v 90. minutě ukázal lepší tvář a gólem na 2:1 rozhodl o tříbodovém zisku.

Smolař Hasselbaink.

 
Článek

Hasselbaink dlouho pokoušel nervy fanoušků St. Johnstone, jednadvacetiletý útočník si totiž vytvořil několik gólových šancí, ale v koncovce se mu téměř celý zápas nedařilo.

Ve druhém poločase dokonce selhal ve stoprocentní šanci. Hasselbaink těsně před půlicím kruhem sebral míč jednomu z protihráčů a řítil se do protiútoku, na hranici ofsajdu uvolnil spoluhráče, a ten mu vzápětí naservíroval tutovku před opuštěnou branku Kilmarnocku. Mladý Nizozemec však nedokázal míč zpracovat a místo gólu z toho bylo naprosté fiasko.

Po nešťastném momentu jednadvacetiletý útočník sebral veškerou snahu a v závěru rozhodl celý zápas. V poslední minutě už soupeřova brankáře obešel a střelou do prázdné branky zajistil svému týmu St. Johnstone těsnou výhru 2:1, díky které se mužstvo z Perthu udrželo na druhém místě tabulky skotské ligy za slavným Celtikem Glasgow.

Reklama

Související témata: