Hlavní obsah

Necid dostal od lékařů zelenou. Po zranění už může začít běhat

Praha

Fotbalista CSKA Moskva Tomáš Necid dostal od lékařů zelenou a může začít běhat. Stav zkříženého vazu v koleně se po červencové operaci natolik zlepšil, že se zřejmě vyplní předpověď, že by do devíti měsíců mohl český reprezentant zase vyběhnout na trávník.

Foto: Nikolas Giakoumidis, ČTK/AP

Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva.

Článek

"Od pondělka jsem byl v Barceloně u specialisty Ramose Cugata, který mě operoval na kontrole. Testy dopadly dobře a v pondělí můžu začít pomalinku běhat. Moc se těším!!!!" napsal Necid na Twitteru.

Třiadvacetiletý útočník musel na operaci s kolenem dvakrát během jednoho roku. Po první operaci se vrátil k fotbalu po šesti měsících a ještě si stihl vybojovat nominaci na Euro 2012. Po něm ale kvůli přetrvávajícím problémům šel znovu na vyšetření a to potvrdilo obavy, že se vaz neuchytil tak, jak měl.

I proto nyní nechce návrat na hřiště uspěchat. "Strašně se těším na hřiště, ale vím, že si ještě takové čtyři měsíce budu muset počkat. Budu trpělivý," řekl Necid v prosinci. "Půjdu do toho, až budu opravdu cítit, že jsem absolutně připravený a koleno je stoprocentní," dodal odchovanec Slavie.

Prodlouží mu smlouvu?

Úspěšná léčba by mohla hrát také roli při jednání o nové smlouvě v CSKA. Podle hráčova agenta Jiřího Müllera by se do konce ledna mělo rozhodnout, jestli Necid v ruském celku prodlouží stávající kontrakt, který mu vyprší na konci roku. Vedení CSKA mu už v prosinci nabídlo novou pětiletou smlouvu a obě strany si vzaly čas na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata: