Hlavní obsah

Rezek po remíze klesl s Famagustou na druhé místo. A zástupci ultras už čekali u kabiny

Larnaca

Útočník Jan Rezek uhrál ve šlágru kyperské ligy s Anorthosisem Famagusta v derby týmů z Larnaky remízu 1:1 proti AEK, po níž domácí klesli na druhé místo tabulky. Horkokrevní příznivci Anorthosisu to však nesli špatně a jádro nejtvrdších čekalo na hráče před kabinou. „K žádnému napadení naštěstí nedošlo,“ oddechl si český fotbalista.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Jan Rezek.

Článek

Není divné, že fanoušci protestují po remíze a v situaci, kdy jste jen o bod druzí?

Malinko mě to zarazilo. Spousta lidí fandí normálně a stojí za námi, ale byli tam i takoví, kteří nás odepsali. Pískali už během utkání, když soupeř vyrovnal, a asi stovka zástupců ultras na nás čekala u kabiny po zápase. Když jsem odcházel já, tak jen nadávali. Věřím, že by nikoho nenapadli. Celé bych to pochopil, kdybychom byli dvanáctí. Tohle je divné.

Reagovali na to, že se vám poslední dobou úplně nedaří?

Asi jo. Z posledních pěti zápasů jsme jeden prohráli a dvakrát remizovali, což zas taková tragédie není. Možná jsme je namlsali, jak jsme dlouho byli první. Měli jsme až šestibodový náskok na APOEL a teď nás o bod přeskočili. Ale všechno je otevřené.

Jak vidíte šance na titul?

Do konce základní části ligy zbývají dvě kola. Teď hrajeme na hřišti úřadujícího mistra AEL Limassol a v posledním kole máme doma APOEL. Když to zvládneme, zase můžeme být první. A pak navíc začíná play off. První čtyři týmy se mydlí mezi sebou dvoukolově a body ze základní části se počítají. Takže všechno máme ve svých rukách, čeká nás vlastně osm derby.

Proč se vám přestalo výsledkově dařit?

Malinko jsme polevili a nezvládli některé zápasy proti papírově slabším týmům. Tím, jak jsme vedli, si na nás všichni začali dávat daleko větší pozor. Zabetonují to, jen brání, ale s tím se musíme porvat. Věřím, že se zase zvedneme. Sobotní zápas už byl z naší strany hodně dobrý, jen tomu chyběl jeden gól navíc.

I vy jste se teď střelecky trošku zasekl.

Mám pár zápasů pauzu, ale předtím jsem dal dvanáct gólů. Do šancí se dostávám, třeba proti AEK mi bek vykopl střelu z čáry. Možná je to i tím, že nehraju na hrotu, ale pravého záložníka, kde zaskakuju za zraněného spoluhráče. Věřím, že si góly nechávám na rozhodující zápasy.

Mrzí vás hodně, že jste poslední dobou přehlížen trenérem reprezentace Bílkem?

Kdybych řekl, že ne, tak bych lhal. Vím, že kluci v poslední době odehráli dobré zápasy, ale mrzí mě, že se mi nikdo neozval. Takže nevím, na čem jsem. Teď v nominaci na kvalifikaci určitě nebudu, a jestli se do nároďáku ještě vrátím, to nezáleží na mně. Přijel bych rád, to je jasné.

Reklama

Související témata: