Hlavní obsah

Liverpool se snaží získat z Realu Morientese

PRAHA

Vedení Liverpoolu znovu oživilo snahy získat fotbalového útočníka Fernanda Morientese, jenž v Realu Madrid vysedává na lavičce. Podle BBC nabídl anglický klub za Morientese do Španělska 3,5 miliónu liber (asi 155 miliónů korun), dočkal se však odpovědi, aby částku zdvojnásobil.

Foto: www.liverpoolfc.tv

V Liverpoolu by se Morientes mohl potkat i s Vladimírem Šmicerem.

Článek

Liverpoolský kouč Rafael Benítez se snažil svého krajana přivést na ostrovy již v říjnu jako součást kompenzace odchodu Michaela Owena. Tehdy ještě námluvy dopadly neúspěšně, Benítez však na Morientese nezapomněl. V situaci, kdy je kvůli komplikovanému zranění mimo hru do konce sezóny Djibril Cissé, by se španělskému kouči k Milanu Barošovi ještě jeden špičkový hrotový útočník hodil.

Sám Morientes, jenž je v Realu za Owenem, Ronaldem a Raúlem až "čtvrtým vzadu", by přesun do Liverpoolu přivítal. "Hrát za Liverpool by dělalo radost každému hráči, navíc pod Rafaelem Benítezem, kterého jsem si vždycky vážil," řekl osmadvacetiletý útočník.

Hráč podle BBC věří, že se oba kluby dohodnou na kompromisním pětimiliónovém odstupném. "Ještě je hodně věcí, které se musejí vyřešit. Nemluvil jsem přímo s Benítezem, ale vím, že mě Liverpool chce," dodal Morientes.

Osmatřicetinásobný španělský reprezentant má problémy s prosazením v Realu už delší dobu. Minulou sezónu strávil na hostování v Monaku, které jako nejlepší střelec dovedl až do finále Ligy mistrů. Po návratu do Madridu se však jeho postavení nevylepšilo. "Moje situace v Realu je hodně těžká. Klub se mnou musí něco udělat," dodal Morientes.

Reklama

Související témata: