Hlavní obsah

Jarošík jel do Londýna - jednat s Chelsea!

PRAHA

Fotbalový reprezentant Jiří Jarošík přes všechny pochybnosti britských médií zřejmě nakonec oblékne modrý dres londýnské Chelsea. V pondělí v podvečer totiž odletěl v doprovodu svých agentů Pavla Zíky a Viktora Koláře do Londýna, kde by se v úterý dopoledne měl setkat s klubovými funkcionáři včetně trenéra Josého Mourinha.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík odcestoval na jednání s Chelsea.

Článek

Cestu do Londýna Jarošík potvrdil v rozhovoru pro ČTK, ale sdílnější zatím být nechtěl. "Pouze vím, že bych se měl setkat při osobním jednání s panem Mourinhem. Více zatím nemůžu předjímat, zájem takového klubu by potěšil každého fotbalistu," uvedl ve spěchu před odletem reprezentační záložník, který by se v případě pozitivního jednání stal spoluhráčem brankáře Petra Čecha.

Přestoupí Jarošík do Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku!

O Jarošíkově odchodu z CSKA Moskva do Londýna se začalo spekulovat krátce před koncem loňského roku. Marodka Chelsea se totiž významně rozšířila a Mourinho přiznal, že by rád v zimním přestupním období tým na některých postech doplnil a mluvil především o postu defenzivního záložníka.

Situace se změnila

Spekulacím o případném Jarošíkově angažmá, byť jen přechodnému, nahrávala i skutečnost, že díky ruskému miliardáři Romanu Abramovičovi existuje finanční propojení mezi oběma kluby. Jenže brzy se objevily zprávy, že moskevské CSKA je neoblomné a jednoho z klíčových hráčů si hodlá udržet. Po novém roce se však situace změnila a Jarošíkův životní přestup je možná na spadnutí.

Hráčův agent Pavel Zíka cestu do Londýna potvrdil, ale ani on nechtěl být sdílnější. "Jsem optimista, ale jednání se uskuteční až zítra, hodně bude záležet na názoru trenéra," uvedl Zíka před tím, než letadlo nabralo směr Londýn.

Vedle Mourinha s překladatelem

Jarošíka zájem Chelsea těší a z přímého dialogu s Mourinhem strach nemá, i když tentokrát schůzka ještě nebude bez třetího páru očí. "Anglicky mluvím jen částečně, a tak ještě využiji překladu někoho třetího," uvedl fotbalista, který na zprávu o cestě do Londýna čekal od neděle. Na svého kolegu Čecha při rozhovoru však zatím spoléhat nemůže, protože večer nastoupí jeho tým v lize proti Middlesbroughu.

Pokud by Jarošíkův přestup či hostování v Chelsea dopadlo úspěšně, mohl by se český záložník brzy předvést v modrém dresu. Už v sobotu totiž londýnský klub sehraje duel Anglického poháru s týmem Scunthorpe United ze čtvrté divize, o čtyři dny později bude soupeřem Chelsea v Ligovém poháru Manchester United.

Šestadvacetiletý Jarošík působí v ruském klubu už dva roky, během nichž odehrál 55 zápasů v tamní nejvyšší soutěži a vstřelil dvanáct branek. Ve Spartě nasbíral 141 prvoligových startů a 22 přesných zásahů, v reprezentaci odehrál dvacet zápasů.

Reklama

Související témata: