Hlavní obsah

Jarošík už je definitivně hráčem Chelsea

PRAHA

Český fotbalista Jiří Jarošík se stal hráčem londýnského klubu Chelsea, s jehož zástupci ve čtvrtek podepsal smlouvu na dva a půl roku do konce června 2007. Potvrdili to jeho agenti Pavel Zíka a Viktor Kolář. Do vedoucího týmu anglické ligy Jarošík přestoupil z CSKA Moskva. Výši odstupného kluby nezveřejnily, ale podle neoficiálních informací mohlo činit přibližně 250 miliónů korun.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík se už může těšit na svoji premiéru v dresu Chelsea.

Článek

Údajně však není vyloučeno, že by se suma mohla vyšplhat až na deset miliónů eur, v přepočtu přes 300 miliónů korun. Podpis pod smlouvou byl po středeční poslední důkladné zdravotní prohlídce již pouhou formalitou, která ukončila dvoudenní intenzivní námluvy bohatého klubu s českým fotbalistou.

Prosadí se Jiří Jarošík v Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Okamžitě po stvrzení kontraktu už Jarošík mohl vyběhnout k prvnímu tréninku. Zatím se však nepřipravoval s novými spoluhráči, ale pouze individuálně. Zbytek týmu, v kterém působí půl roku Jarošíkův kolega z reprezentace brankář Petr Čech, si totiž užívá dvoudenního volna po úterním ligovém duelu s Middlesbrough.

V dalším soutěžním duelu v sobotu by nová posila mohla teoreticky nastoupit k premiéře za Chelsea v Anglickém poháru proti týmu Scunthorpe United ze čtvrté divize. Není však ještě jisté, zda se do té doby podaří celý administrativní proces dotáhnout do konce. Z Ruska musí do Anglie dorazit transferová karta, přestup musí být také nahlášen na Evropskou fotbalovou unii (UEFA).

Jarošík se raduje z velké chvíle

Jarošík se však už nyní raduje z velké chvíle. "Hrát v Anglii byl vždy můj sen a udělám všechno proto, abych se zde prosadil a potvrdil předpoklady, které do mě vkládá trenér Mourinho," řekl fotbalista ČTK.

Původně měl do londýnského velkoklubu přijít pouze na půlroční hostování; alespoň se tak zdálo po prvních schůzkách fotbalisty v Londýně. V úterý večer však nabralo jednání nový směr a ve středu dopoledne už bylo zřejmé, že se zrodí jeden z nejdražších přestupů v historii českého fotbalu.

A zkrátka nepřijde ani fotbalista. Sedmadvacetiletý záložník si v novém angažmá výrazně polepší: podle zpráv ze zákulisí se jeho dosavadní příjem zdvojnásobí. V CSKA vydělával údajně kolem 30 miliónů korun ročně.

Reklama

Související témata: