Hlavní obsah

Kouč Realu nechce pustit Morientese do Liverpoolu

PRAHA

Fotbalista Realu Madrid Fernando Morientes si asi musí nechat zajít chuť na přestup do Liverpoolu, kde se mohl stát spoluhráčem českých reprezentantů Milana Baroše a Vladimíra Šmicra. Přestože se ještě před několika dny zdál být přesun španělského reprezentanta do anglického klubu hotovou věcí, nyní nabraly události jiný směr. Proti Morientesovu odchodu se důrazně postavil novopečený kouč Realu Vanderlei Luxemburgo.

Foto: www.champ-league.by.ru

Fernando Morientes už se vidí v dresu Liverpoolu.

Článek

Ten prý s dosud odstrkovaným kanonýrem počítá. "Nemám rád posilování rivalů. A kdybychom pustili Morientese do Liverpoolu, bylo by to jako pomáhání našemu nepříteli. Ale s Morientesem o tom chci ještě mluvit," citovala Luxemburga internetová stránka liverpoolského klubu. Brazilský kouč narážel na skutečnost, že se oba týmy dostaly do osmifinále Ligy mistrů. A pokud by na jaře postoupily do další fáze, mohly by se potkat ve čtvrtfinále.

Přestoupí Fernando Morientes do Liverpoolu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Madridské fanoušky a funkcionáře navíc ještě dnes straší pomyšlení na loňskou sezónu. V ní se Morientes jako host v monackých službách výrazně podílel na senzačním vyřazení svého klubu ze čtvrtfinále milionové soutěže.

Osmadvacetiletý útočník se tak asi bude muset podřídit přání nového kouče. I když se v minulých dnech několikrát nechat slyšet, jak rád by do Liverpoolu za španělským trenérem Rafaelem Benítezem odešel. V královském klubu se Morientes pere s konkurencí Ronalda, Raúla a Owena a většinou usedá jen na lavičku náhradníků.

"Požádali jsme vedení Realu, aby o případu urychleně rozhodlo. Názor Luxemburga bude pro Morientesovu budoucnost rozhodující," řekl hráčův agent Gines Carvajal.

Luxemburgův postoj Liverpool asi rozesmutní. "Reds" věřili, že angažováním Morientese alespoň částečně vyřeší kritickou situaci v ofenzivě. Českého kanonýra Baroše dlouhodobě trápí svalové problémy, francouzský útočník Djibril Cissé je až do konce sezony mimo hru kvůli zlomené noze a bolavá třísla teď sužují i Australana Harryho Kewella. Další ofenzivní hráč Šmicer po operaci kolena teprve začíná s individuálním tréninkem.

Reklama

Související témata: