Hlavní obsah

AEK neuspěl s odvoláním proti trestu za výtržnosti fanoušků

Atény

Fotbalový klub AEK Atény neuspěl s odvoláním proti bodovému odpočtu a bude v příští sezóně poprvé v historii chybět v nejvyšší řecké lize. Fotbalová federace ve čtvrtek potvrdila původní verdikt vedení Superligy, které klub potrestalo za chování fanoušků při dubnovém zápase s Panthrakikosem. Ve druhé lize začne AEK nový ročník s dvoubodovou ztrátou.

Foto: ČTK/AP

Fanoušky na trávníku museli policisté rozhánět slzným plynem.

Článek

Příznivci AEK vtrhli v závěru zápasu po gólu soupeře na hřiště a utkání muselo být v 88. minutě předčasně ukončeno. Duel byl kontumován ve prospěch Panthrakikosu, klub navíc za trest přišel o další tři body z aktuální tabulky a musel zaplatit pokutu 4000 eur (asi 104 000 korun).

Vedení jednoho z nejúspěšnějších řeckých týmů v historii se proti rozhodnutí odvolalo. Ani případný úspěch u fotbalové federace by ale AEK mezi elitou neudržel, o šanci na záchranu hráči přišli porážkou v posledním ligovém kole.

Pětibodový trest už v minulosti dostal konkurenční Panathinaikos, který pykal v předchozí sezoně. Odpočet si vysloužil za výtržnosti při utkání s Olympiakosem Pireus.

Reklama

Související témata: