Hlavní obsah

Juventus znovu prohrál, porazilo ho Palermo

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu podlehli v 23. kole italské ligy v Palermu 0:1, a pokud AC Milán v neděli večer zvítězí nad římským Laziem, budou nejlepší celky soutěže dělit pouhé dva body. Turínské mužstvo bez zraněného Pavla Nedvěda dostalo na Sicílii gól ve 12. minutě od Brienzy a ani stále se stupňující nápor pak už hostům nevynesl vyrovnání.

Článek

Vedoucí tým tabulky prohrál sice teprve potřetí v sezoně, ale po tři dny starém domácím nezdaru se Sampdorií podruhé za sebou. Juventus opět nedal gól, i když si proti ligovému nováčkovi vypracoval značnou převahu. S koncovkou však byl znovu na štíru: ve slibných šancích neuspěli Trezeguet, Ibrahimovic ani Zambrotta, neprosadil se ani další útočník Zalayeta. Rozhodl tak přesný kop Franka Brienzy, jenž usměrnil do sítě míč vyboxovaný gólmanem Buffonem, který se poté už nestačil vrátit do branky.

I domácí ale měli šance zvýšit: největší možnost promarnil Argentinec Santana, jenž rovněž zkusil Buffona přehodit, ale minul. Fotbalisté Fiorentiny prohráli pod novým trenérem Dinem Zoffem už potřetí za sebou a o naději na slušný výsledek v utkání na hřišti Sampdorie Janov se připravili sami hned v úvodu. Nejprve byl v osmé minutě za atak protihráče loktem vyloučen bulharský střelec Božinov, jenž přišel tento týden z Lecce.

O dvě minuty později ho navíc následoval do kabin obránce Delli Carri, který viděl červenou kartu od rozhodčího za neustálé protesty. O devíti a také bez zraněného Tomáše Ujfalušiho již hráči Fiorentiny nedokázali rozjetým domácím vzdorovat a po gólech Flachiho, Tonetta a Diany prohráli 0:3. Byl to již jejich šestý zápas bez bodu z posledních sedmi duelů. Sampdoria je v tabulce čtvrtá.

Výsledky - 23. kolo:
Sampdoria - Fiorentina 3:0 (15. Flachi, 33. Tonetto, 74. Diana)
Palermo - Juventus 1:0 (12. Brienza).

Reklama

Související témata: