Hlavní obsah

Baroš podepsal na rok Antalyasporu, bydlet bude u moře

Antalya
Aktualizováno

Jednatřicetiletý útočník Milan Baroš podepsal v úterý odpoledne smlouvu na jeden rok se sedmým klubem minulé sezóny turecké ligy Antalyasporem. „Baroš je hráč, který by nám měl pomoci. Má zkušenosti i kvalitu. Tureckou mentalitu zná, nebude proto potřebovat čas na adaptaci,“ cituje klubový web prezidenta Gültekina Gencera.

Foto: Aleš Krecl

Milan Baroš už dres ostravského Baníku neoblékne, vrací se do turecké ligy.

Článek

„Delší jsme zatím nechtěli, uvidíme v průběhu sezóny, jak se bude Milanovi dařit. Minulý týden jsme dostali nabídku, kterou jsme zvažovali. Vše bylo dopředu precizně dojednané, jen jsme podepsali," řekl Právu hráčův manažer Pavel Paska z agentury ISM.

Turecký klub má ambici dostat se do pohárové Evropy a Baroš bude lídrem jeho útoku. „Přál bych si, aby mi sezóna vyšla, jako když jsem před pěti roky přišel do Galatasaraye Istanbul a stal se i králem střelců turecké ligy," netajil svoje přání Milan Baroš, který už ve čtvrtek odlétá s týmem na soustředění ve Slovinsku.

„Antalya je v oblasti, které se říká Turecká riviéra. Nádherné prostředí, moře. Milan už v úterý dostal několik možností na bydlení, ve středu si vybere dům, kam později přiveze rodinu," dodal Paska.

Baroš působil od roku 2008 v Galatasarayi Istanbul. Se slavným klubem získal i mistrovský titul. Minulou sezónu ale nehrál, a tak se v zimě vrátil do Ostravy, které pomohl k záchraně. Na jaře se však netajil tím, že chce ještě do zahraničí. „Měli jsme několik nabídek, mezi nimiž byl například ještě jeden turecký a také jeden italský klub ze Serie A. Nyní už je bezpředmětné hovořit o jménech," konstatoval Paska.

Kde všude Baroš hrál:
1998-2001Baník Ostrava
2001-2005FC Liverpool
2005-2007Aston Villa
2007-2008Olympique Lyon
2008Portsmouth FC
2008-20013Galatasaray
2013Baník Ostrava
2013-?Antalyaspor

Reklama

Související témata: