Hlavní obsah

Chelsea chce za každou cenu získat Ronalda

LONDÝN

Manažeři fotbalového klubu Chelsea Londýn nezahálejí a neustále spřádají plány, jakou velkou hvězdu ještě do klubu získat. V posledních dnech proběhly tiskem zprávy o jejich zájmu o Ronaldinha z Barcelony a Ashleyho Colea z Arsenalu, nyní se musejí obávat bossové Manchesteru United. Trenér José Mourinho totiž hodlá udělat cokoliv, aby získal jejich záložníka Cristiana Ronalda.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Podle britského deníku The Sun už Mourinho se svým záměrem získat Ronalda informoval ředitele Chelsea Petera Kenyona i majitele, ruského miliardáře Romana Abramoviče. A údajně měl být ubezpečen, že se klub bude snažit získat portugalského záložníka za jakoukoliv cenu.

Z toho pochopitelně nemají v Manchesteru žádnou radost. Zvláště potom, co Ronaldo o víkendu oznámil, že by rád s vedením klubu jednal o vylepšení svého stávajícího kontraktu. Zájem Chelsea Ronaldovi krásně nahrává do karet, a této situace chce využít.

Získá Chelsea Cristiana Ronalda?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mluví se totiž o tom, že by Chelsea mohla svou nabídku za dvacetiletého fotbalistu vyšponovat až na 30 miliónů liber. To by byl více jak dvojnásobek toho, co Manchester za Ronalda před 18 měsíci zaplatil Sportingu Lisabon. Portugalský klub tehdy inkasoval něco přes 12 miliónů liber.

Sám Ronaldo je navíc přesvědčen, že by se mu příchodem do Chelsea dramaticky zvedl plat. Momentálně v Manchesteru pobírá 15 tisíc liber týdně, v Chelsea by to dle jeho nejoptimističtějších představ mohlo být až 70 tisíc liber týdně. "V současnosti není na světě mnoho takových velkoklubů jako je Chelsea," vysvětluje.

Ronaldo: Kdo ví, co bude zítra

Jak už to ale tak bývá, tak i Ronaldo na otázku, zda by chtěl odejít do jiného klubu, odpovídá vyhýbavě. "Nikdo neví, co bude zítra. Rád bych zůstal v Manchesteru, ale kdoví, co se stane. Chelsea má velmi vyrovnané mužstvo a velmi dobrého trenéra. Myslím, že Mourinho má skvělý cit pro to, jak motivovat své hráče."

Ronalda ale s Mourinhem nepojí jen zápal pro fotbal a portugalská národnost. Ronaldův agent Jorge Mendes byl právě tím mužem, který sjednával příchod Mourinha z Porta do Chelsea. Je tím pádem jasné, že Ronalda asi moc velké zábrany z příchodu na Stamford Bridge netíží.

Reklama

Související témata: