Hlavní obsah

Bayern zdeptal Dortmund už v prvním poločase

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov rázně skoncovali s úvahami o tom, že Borussia Dortmund už je v německé lize z nejhoršího venku. Hostům, kteří na jaře ještě neprohráli, nadělili už během prvního poločasu čtyři góly a po přestávce přidali pátý. A to ještě trenér Magath šetřil tvůrce hry Ballacka na Ligu mistrů s Arsenalem.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Hvězdou zápasu byl Nizozemec Roy Makaay, jemuž se povedl hattrick. Naopak Jan Koller, který se trefil ve všech pěti jarních zápasech, tentokrát vyšel naprázdno. Do druhého poločasu vyběhl poprvé na jaře uzdravený Tomáš Rosický, ale na nejvyšší prohře Borussie v této sezoně nic nezměnil. Bayern vede tabulku o tři body před Schalke, největší pronásledovatel má však nedělní zápas k dobru.

Werder Brémy vyhrál počtvrté za sebou a po nevýrazném podzimu je zpátky v boji o obhajobu titulu. Za sedm minut vedl v Hannoveru už 2:0, domácí se pak sice zlepšili, ale na první výhru na svém novém stadionu neměli ani pomyšlení. Filip Trojan připravil jeden ze tří gólů Bochumi v utkání s Freiburgem a hosté bez vyloučeného Golze prohráli 1:3. David Jarolím by jedním z nejlepších hráčů Hamburku při výhře nad Kaiserslauternem 2:1.

Slovenský útočník Marek Mintál dal dva góly a se sedmnácti zásahy vévodí tabulce střelců. Dnes však Norimberk před porážkou od Leverkusenu nezachránil. Wolfsburg po čtyřech prohrách konečně zabral a vyprovodil poslední Hansu Rostock čtyřbrankovým přídělem.

Německo - 22. kolo:
Bayern Mnichov - Dortmund 5:0 (6., 34. a 54. Makaay, 5. Salihamidžič, 28. Pizarro), Bochum - Freiburg 3:1 (35. Misimovič z pen., 56. Kalla, 84. Bechmann - 80. Aogo), Hamburk - Kaiserslautern 2:1 (29. Takahara, 40. Moreira - 53. Altintop), Hannover - Brémy 1:4 (38. Zuraw - 5. Magnin, 7. Borowski, 62. Ernst, 84. Zidan), Mohuč - Bielefeld 0:0, Norimberk - Leverkusen 2:4 (30. a 53. Mintál - 3. a 60. Berbatov, 33. Ramelow, 79. Krzynowek), Wolfsburg - Rostock 4:0 (4. D'Alessandro, 7. Klimowicz, 63. Thiam, 83. Marič).

Fotbalisté Juventusu Turín dnes v Messině marně hledali klíč k obraně ligového nováčka a po bezbrankové remíze přišli o vedení v tabulce. Jejich jediný konkurent v boji o titul AC Milán totiž porazil doma Cagliari gólem ve druhé minutě nastavení.

Juventus měl už osmibodový náskok, ale z posledních čtyř zápasů vyhrál jen jeden a ani na horké půdě na Sicílii si bilanci nevylepšil. Pavel Nedvěd, zotavující se po zranění kolena, nebyl ještě ani na lavičce náhradníků a jeho úterní start v Lize mistrů proti Realu zůstává nejistý.

Dlouho se zdálo, že AC Milán zaváhání obhájce titulu nevyužije. Ztratil hodně ze své útočné síly, když se mu hned v úvodu zranil majitel Zlatého míče Ukrajinec Ševčenko. V 71. minutě byl navíc vyloučen Pancaro a hosté úspěšně vzdorovali. V prodloužení je však zlomil Brazilec Serginho a Milán se díky lepšímu skóre vyhoupl do čela.

Inter naopak v poslední minutě o výhru přišel a již pošestnácté v sezoně remizoval. V Udine už sahal po vítězství po střele Argentince Veróna, ale Švéd Goitom vyrovnal. Boj o třetí místo je tak dál otevřený, vedoucí tandem je však v nedohlednu.

Itálie - 25. kolo:
Messina - Juventus 0:0, AC Milán - Cagliari 1:0 (90.+2 Sergniho), Udine - Inter Milán 1:1 (90. Goitom - 58. Verón)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články