Hlavní obsah

Baroš z Liverpoolu nechce, tisk stále tvrdí opak

LONDÝN

Fotbalový ostrostřelec Milan Baroš v úterý rezolutně popřel informace britského listu The Daily Mirror o svém plánovaném odchodu z Liverpoolu, ostatní ostrovní média ale příliš nepřesvědčil. O jeho odchodu už píší The Times, The Sun a The Scotsman. Podle Sunu Baroš řekl, že si myslí, že jeho čas v Liverpoolu se chýlí ke konci.

Článek

V britském tisku se už objevily i zprávy z nejmenovaných zdrojů uvnitř klubu, podle nichž trenér s českým útočníkem pro příští sezónu nepočítá.

Podle Mirroru prý český útočník zuří proto, že ho trenér Rafael Benítez nepostavil do základní jedenáctky v nedělním finále Ligového poháru, v kterém Liverpool prohrál v Cardiffu s Chelsea 2:3 po prodloužení. Baroš ale tvrzení deníku důrazně popřel.

Odejde Milan Baroš z Liverpoolu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Nic takového jsem nikdy a nikomu neřekl. Po utkání jsem byl zklamaný, protože jsem zase seděl většinu času na lavičce a navíc jsme prohráli dobře rozjetý zápas. Kdyby Gerrard nebo Hamann proměnili svoje šance na 2:0 pro nás, bylo by rozhodnuto," vysvětlil třiadvacetiletý útočník v rozhovoru pro Právo.

"Jediné, co chci, je pravidelně hrát," citoval ve středu Baroše The Sun. "Když to nebude tady, tak doufám, že dostanu dobrou nabídku odjinud."

Baroš deníku připomněl, že v Liverpoolu zůstal v naději, že bude více hrát a pravidelněji se objevovat v základní sestavě. Uvědomuje si, že Liverpool má hodně výborných hráčů a že tedy sotva může nastoupit do každého zápasu. Věřil ale, že dostane více příležitostí.

"Zdá se, že mě nepovažují za hráče do základní sestavy," posteskl si podle Sunu Baroš. "Musím hrát pravidelně, ne jen plýtvat časem na střídačce."

Nejlepší střelec s nejistou budoucností

The Times připomínají, že Baroš získal na loňském mistrovství Evropy zlatou kopačku pro nejlepšího střelce šampionátu. V Liverpoolu má ale nejistou budoucnost. List zaznamenal, že Baroš popřel hádku s realizačním týmem, ale přesto soudí, že celý příběh bude mít dohru v létě.

"Baroš získal od svého přestupu za 3,2 miliónu liber z Baníku Ostrava v červenci 2001 popularitu mezi fanoušky. Benítez ale nejspíš není přesvědčen, že třiadvacetiletý hráč je schopen přetáhnout svou plodnou formu z Eura 2004 do anglické první ligy," napsal deník.

Benítez prý chystá na léto velkou čistku

Baroš je podle listu součástí trenérových záměrů pro zbytek sezóny, ale o své "dlouhodobé hodnotě" bude muset ještě přesvědčit. The Daily Mirror už dokonce napsal s odkazem na nejmenovaný zdroj uvnitř klubu, že Benítez chystá na léto velkou čistku a Baroš má být jednou z obětí.

"Po Cardiffu už Benítez ví, že toho bude muset změnit víc, než si původně myslel. Už se rozhodl, že Baroše pro příští sezónu nechce," citoval deník osobu blízkou liverpoolskému trenérovi. Podle stejného zdroje si kouč vybral Morientese jako základ útoku a teď hledá někoho, kdo se k němu hodí. A Baroš prý to podle jeho mínění není.

Nové angažmá si podle The Daily Mirror budou muset hledat i další opory jako Fin Hyypiä, Australan Kewell, Němec Hamann nebo polský brankář Dudek. Jako kostra nového mužstva prý zůstanou kapitán Gerrard, Morientes, Xabi, Cisse, Carragher a nově angažovaný gólman Carson.

Reklama

Související témata: