Hlavní obsah

Heinz je blízko návratu do Olomouce

PRAHA

Fotbalista Marek Heinz se může v nejbližší době znovu ukázat v nejvyšší české fotbalové lize. Momentálně probíhají intenzivní jednání mezi Heinzovým zaměstnavatelem Borussií Mönchengladbach a Sigmou Olomouc o hráčově hostování v hanáckém klubu. Sedmadvacetiletý Heinz by měl v Olomouci hostovat tři měsíce, definitivně jasno by mohlo být už v úterý večer.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

"Naším zájmem je, aby se Marek Heinz udržel ve formě a nevypadl ze sestavy národního mužstva. Proto jsme jej oslovili, zda by měl zájem nastoupit znovu za Olomouc," řekl pro Sport.cz šéf fotbalového klubu z Olomouce Mgr. Jiří Kubíček.

Bude Heinz po nezdaru v Německu zářit v české lize?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Heinze minulý týden vyřadil z prvního týmu Mönchengladbachu trenér Dick Advocaat a poslal ho trénovat mezi amatéry. Krátce poté kontaktovala Olomouc manažera německého celku Christiana Hochstättera a sdělila mu svůj zájem o českého reprezentanta. Německá strana byla jednání nakloněna.

"V úvahu přicházely tři varianty. Hostování na tři měsíce, hostování na rok a tři měsíce a přestup, který by se uskutečnil v létě," vysvětlil Kubíček. "Včera konečně dospěla jednání ke konkrétnímu cíli s tím, že by Heinz mohl přijít do Olomouce na tříměsíční hostování," dodal.

Heinz se těší na návrat

Nyní už zbývá vyřešit jen formální záležitosti okolo fotbalistova příchodu a vše by se mohlo vyřešit už do dnešního večera. Heinz je každopádně připraven ihned balit kufry. "Pro mě by to bylo vysvobození. Mohl bych znovu hrát, ne jen trénovat a ještě k tomu s amatéry na mizerném terénu," citovala odchovance Olomouce ČTK.

Reklama

Související témata: