Hlavní obsah

Heinz se Olomouci neozval, koketuje se Spartou

OLOMOUC/PRAHA

Otazníky kolem budoucnosti fotbalisty Marka Heinze se zřejmě vyřeší až ve čtvrtek. Záložník Mönchengladbachu stále tají, do kterého českého klubu by se chtěl vrátit. Olomouckým funkcionářům se neohlásil a podle zdroje blízkému hráči spíš zamíří na hostování do Sparty. Pražský klub však jednání s Heinzem odmítl potvrdit.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Vedení Sigmy Olomouc dnes na Heinzovo vyjádření čekalo celý den, ale ani večer nebyli funkcionáři o moc moudřejší. Fotbalista na svém mobilním telefonu nebyl k zastižení.

Kdo nakonec uloví Heinze?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Byli jsme s Heinzem na všem domluveni. Proto mě překvapuje, když se z různých stran dozvídám, že odchází do Sparty," řekl ČTK olomoucký ředitel Jiří Kubíček, ale nad možnou transakcí ještě nezlomil hůl. "Na vyřešení nespěcháme, počkáme do pátku a potom bych případně odcestoval do Německa všechno vyřídit," dodal.

Heinz musí vše probrat s manželkou

Heinz byl na telefonu k zastižení až ve chvíli, kdy začínaly večerní duel Ligy mistrů. Ale příliš toho neprozradil. "Ani nemohu. Za prvé ještě zdaleka nevím, jak se vyjádří Borussia na mé případné uvolnění, a zda o tom vůbec lze uvažovat. Za druhé musíme s manželkou celou záležitost ještě důkladně probrat," řekl fotbalista ČTK.

V Sigmě prý nabídli Heinzovi takovou roli v týmu, aby to vyhovovalo požadavkům reprezentačního trenéra Karla Brücknera. "Rozhodně ho nenutíme k příchodu násilím. Jen jsme mu nabídli pomocnou ruku, aby překlenul údobí, v němž byl přeřazen do amatérského týmu. Vzali jsme na sebe i všechna rizika, jsem ochoten podepsat Borussii i směnku, která by garantovala Heinzův návrat do Německa," tvrdil Kubíček.

Sparta se Heinzem "zabývá"

Svoji aktivitu dnes ale zvýšila i Sparta, i když všechna jednání dosud halí tajemstvím. Její viceprezident Daniel Křetínský je na dovolené na horách a mluvčí klubu Lenka Raková ČTK řekla pouze to, že se Sparta touto záležitostí zabývá.

"Situaci moniturujeme a zjišťujeme, jaké jsou praktické možnosti," uvedla mluvčí. Jasno nevnesl do celé záležitosti ani hráčův manažer Pavel Paska, podle něhož se sice Heinz už rozhodl, ale zatím se prý nehodlá vyjádřit. "Ve čtvrtek bude jasněji, jednání jsou zatím velmi delikátní," řekl agent.

Z kruhů blízkých hráčovi však pronikly informace, že Heinz dá přednost Spartě, která by ho ráda přivedla na jarní hostování s následnou opcí na přestup.

Reklama

Související témata: