Hlavní obsah

Ujfaluši zahodil penaltu a Fiorentina vypadla z poháru

PRAHA

Reprezentační stoper Tomáš Ujfaluši ukončil naděje fotbalistů Fiorentiny na zisk Italského poháru. Ve středeční dramatické odvetě čtvrtfinále s AS Řím zahodil rozhodující penaltu, jeho tým prohrál v rozstřelu 6:7. Dařilo se naopak Marku Jankulovskému z Udine. Proti AC Milán, svému pravděpodobnému budoucímu zaměstnavateli přihrál na druhý gól, jeho tým vyhrál 4:1 a postoupil.

Článek

Jeho spoluhráči přitom brzy smazali jednobrankovou ztrátu z prvního zápasu, když si obránce Ferrari dal v 11. minutě vlastní gól. Nový kouč AS Bruno Conti, který vystřídal v pondělí Luigiho del Neriho, zažil křest ohněm. Ferrari dostal v sedmé minutě prodloužení červenou kartu, na jeho konci jej následoval spoluhráč De Rossi, ale Fiorentina početní výhodu nevyužila.

V penaltách se pak stupňovala nervozita až do třinácté série, v níž zaváhal Ujfaluši. Svůj pokus napálil do tyče a Scurto vzápětí potvrdil postup Římanů. Stejný díl viny jako Ujfaluši nese na vyřazení Miccoli, který nevyužil Cassanova selhání a svůj pokus v páté sérii kopl slabě. Kouč Dino Zoff ale své svěřence omlouval. "To se stává, penalty jsou jako loterie," řekl.

Dařilo se naopak Ujfalušiho spoluhráči z obrany národního týmu Marku Jankulovskému z Udine. Proti AC Milán, svému pravděpodobnému budoucímu zaměstnavateli přihrál na druhý gól, jeho tým vyhrál 4:1 a postoupil. Od února je v semifinále také Inter Milán, o posledním členovi kvarteta se rozhodne ve čtvrtek mezi Sampdorií a Cagliari.

Výsledek - čtvrtfinále:
Fiorentina - AS Řím 1:0 po prodl., na penalty 6:7 - první zápas 0:1, postupuje Fiorentina, Udine - AC Milán 4:1 - první zápas 2:3, postupuje Udinese.

Reklama

Související témata: