Hlavní obsah

Deset fotbalistů odmítlo v italské lize krevní test

ŘÍM

Krevní dopingový test neodmítli v letošním ročníku italské ligy jen Gennaro Gattuso a Giuseooe Pancaro, ale také dalších deset hráčů. Ve svém středečním vydání o tom informoval italský sportovní deník Gazetta dello Sport.

Článek

Hráči AC Milán Gattuso a Pancaro se postarali o pozdvižení, když vyšlo najevo, že neodevzdali po nedělním utkání s AS Řím vzorek krve a nechali si otestovat "pouze" moč. Krevní kontroly však nejsou v italském fotbale povinné a za jejich neposkytnutí nehrozí žádný postih.

Šéf Italského olympijského výboru Gianni Petrucci nicméně označil neodevzdání vzorku hráčů mistrovského týmu za "morálně politováníhodnou epizodu". Italská média zároveň připomněla výrok svazového šéfa Franka Carrara, jenž v roce 2003 tvrdil, že hráč, jenž se nepodrobí odběru krve, nemá co dělat v reprezentačním týmu.

To by se týkalo Gattusa, jenž se v současné době s národním mužstvem připravuje na sobotní kvalifikační utkání o MS proti Skotsku. Carraro však ve středu řekl, že se jeho slova vztahovala pouze k testovacímu programu UEFA před evropským šampionátem v Portugalsku.

Podle šéfa italské hráčské asociace Sergia Campany by k podobným kontroverzím už nemělo docházet od příští sezóny. "Nová kolektivní smlouva, která začne od příštího ročníku platit, stanoví, že krevní testy budou povinné," řekl Campana.

Reklama

Související témata: