Hlavní obsah

Drobný se po sezóně rozloučí s Aston Villou, asi půjde do Německa

PRAHA

Pro českého fotbalového obránce Václava Drobného skončí vysněné angažmá v anglické Premier League zklamáním. Člen širšího reprezentačního kádru si místo v základní sestavě Aston Villy nevybojoval a po roce se s klubem rozloučí. Podle všeho v létě vyrazí hledat štěstí do některého z německých klubů.

Článek

Loňského rozhodnutí odejít ze Štrasburku do populárního klubu z Birminghamu Drobný nelituje, i když měl o angažmá v Aston Ville jiné představy. Nyní jej mrzí hlavně to, že ztratil místo v národním týmu. "Loni bylo mým snem hrát v Premier League a české reprezentaci, byla to pěkná představa. Ale nevyšlo to, musím na to zapomenout," citovala čtyřiadvacetiletého stopera internetová stránka klubu.

Když Drobný po dvouletém angažmá opouštěl Štrasburk, šel na hostování do Aston Villy za novou motivací. Ve Francii podle svých slov stagnoval a v tradičním anglickém klubu chtěl ožít. V nabité konkurenci se však neprosadil: dánského reprezentanta se zkušenostmi z AC Milán Martina Laursena ani Švéda Olofa Mellberga ze sestavy nevystrnadil a na svoji soutěžní premiéru v nejvyšší soutěži zatím čeká marně.

"Pořád nemůžu uvěřit tomu, že se to stalo zrovna mně. Ale to rozhodnutí jsem udělal loni v létě a teď už ho nemůžu vzít zpět," uvedl evropský šampion do 21 let z roku 2002. "Skutečně jsem čekal, že tady dostanu šanci, ale nestalo se tak. Trenéra z ničeho neviním, bylo to jeho rozhodnutí. On je tady šéf, který má zodpovědnost za výsledky a může si vybírat z mnoha hráčů," řekl obránce, který v dresu Blšan nasbíral 78 prvoligových startů a vstřelil jednu branku.

Drobný chce co nejrychleji zapomenout

Drobný chce na nevydařenou sezónu co nejrychleji zapomenout a dívá se už jen do budoucnosti. "Těším se, až budu hrát v bundeslize," naznačil Drobný, kam povedou jeho další kroky. Ale konkrétnější v otázce svého dalšího působení zatím být nechtěl.

V Německu na sebe po roce strádání chce zase upozornit. Rád by se především dostal zpět do kádru národního mužstva. Drobný si v reprezentaci zahrál loni v utkáních v Itálii a s Japonskem, ale do nominace na evropský šampionát v Portugalsku se nedostal. Na reprezentační pozvánku čeká marně od loňského dubna, nyní věří, že angažmá v bundeslize mu k návratu pomůže. "Rád bych si v Německu splnil svůj sen - hrát příští rok na světovém šampionátu," prohlásil Drobný.

Reklama

Související témata: