Hlavní obsah

Lokvenc pomohl Bochumi k remíze

BERLÍN

Gól Vratislava Lokvence pomohl fotbalistům Bochumi v německé lize na hřišti Mönchengladbachu k remíze 2:2, díky níž získali důležitý bod v boji o záchranu.

Článek

Český reprezentační útočník odstartoval závěrečný nápor hostů svou osmou trefou v sezoně dvacet minut před koncem, o vyrovnání se několik sekund před závěrečným hvizdem postaral vlastním gólem Pletsch.

V týmu Mönchengladbachu dostal poprvé v tomto roce příležitost Marek Heinz, který po se nedávno vrátil z amatérského mužstva zpět do "áčka". Před dnešním zápasem ho kouč Dick Advocaat vzal i do kádru a v 78. minutě jej poslal na hřiště místo Neuvilla.

Druhé vítězství za sebou vybojovali hráči Dortmundu, kteří porazili Herthu Berlín 2:1 a zkomplikovali jí boj o Ligu mistrů. Domácí se museli obejít bez českého kanonýra Jana Kollera, který stále není fit po svalovém zranění.

Výsledky - 27. kolo:
Mönchengladbach - Bochum 2:2 (30. Kluge, 52. Jansen - 70. Lokvenc, 90. vlastní Pletsch)
Dortmund - Hertha Berlín 2:1 (24. Ewerthon, 36. Smolarek - 62. Friedrich)
Statistiky a tabulky evropských fotbalových soutěží

Atlétiko Madrid rozstřílel Mallorku

Fotbalisté Atlétika Madrid rozstříleli ve španělské lize oslabenou Mallorku 4:0 a dál drží osmé místo. Baleárský tým prohrával po hodině hry 0:2 a navíc se v závěru musel obejít bez dvou vyloučených hráčů. V posledních minutách zápasu dokázal početní výhodu zužitkovat Ballesta, který v rozmezí dvou minut stanovil konečné skóre.

Na rozdíl devíti bodů se k Barceloně přiblížil Real Madrid, který zvítězil 2:1 na hřišti zachraňujícího se Albacete. Osmnáctý tým tabulky sice otevřel skóre, ale Helguera vzápětí vyrovnal a Owen svým desátým gólem v ligové sezoně ještě před poločasem skóre otočil.

Výsledky 30. kola:
Atlético Madrid - Mallorca 4:0 (86. a 88. Ballesta, 27. Colsa, 60. Torres z pen.).
Albacete - Real Madrid 1:2 (10. Redondo - 15. Helguera, 45. Owen).
Statistiky a tabulky evropských fotbalových soutěží

Reklama